Jdi na obsah Jdi na menu

Fortuna liga 2022/23

X. ročník LIGY BLÁZNŮ, šestý na SAZKA FANTASY

Nejvyšší fotbalová soutěž Fortuna liga měla šestnáct účastníků a v sezóně 2022/23 se hraje systém 30-ti kol v základní částí a následnou 5-ti kolovou nadstavbou. Po dlouhé pauze v této sezóně vybojovala SPARTA PRAHA historicky již třicátý sedmý mistrovský titul. Fortuna liga měla celkem 35 soutěžních kol a stejný počet kol měla i soutěžní fantasy sezona. 

1-titulka-na-web-2020-21_b.jpg

Jubilejní desátý ročník LIGY BLÁZNŮ, sezóna 2022/23, se hrál již jako šestý ročník na SAZKA FANTASY. Tento ročník, se v LIZE BLÁZNŮ objevil největší počet účastníků. V žebříčku se objevuje celkem 245 hráčů, kteří byli rozprostřeni do čtyř výkonnostních stupňů v devíti ligových skupinách. Po postupném vyřazování se v žebříčku a konečných tabulkách objevuje celkem 211 aktivních týmů. 


ČESKÁ FANTASY sezóna 2022/23

První mistrovský titul v soutěži týmů vybojoval  vítězstvím v 1. Lize bláznů HCMotorCB, koučovaný Martinem Špátem. Na druhém místě se umístil tým SKSbene s koučem Davidem Rumlem, bronzová pozice náleží týmu FCVP, který koučoval Jarda Mudra.

5-tabulka-1.-liga.jpg

 

2-konecne-tabulky-2022-23.jpg


REKAPITULACE jednotlivých soutěží. Konečné tabulky se všemi detaily ze všech soutěží Ligy bláznů naleznete >> ZDE.

1. LIGA BLÁZNŮ: o mistrovském titulu Ligy bláznů, bylo rozhodnuto již po 32. kole.
- Poslední tři kola neovlivnila ani nezměnila pořadí a umístění týmů na pomyslné bedně.
- Premiérový titul vybojoval HCMotorCB a zapsal se jako sedmý tým do Síně slávy Ligy bláznů. Kvalitní výkony již na podzim předváděl tým SKSbene, v jarní části nepolevil a proto mu náleží zasloužené a s přehledem vybojované druhé místo v tabulce. Přes špatný závěr a nulový zisk z posledních tří zápasů, vybojoval třetí místo s kupou štěstí tým FCVP. Obdobně si vedl FMCITY a nikdo z dalších v pořadí hozenou rukavici nezvedl.
- Na konci tabulky bylo poměrně jasno, sestupují týmy Kachna79, SKSlovan, Honey, Koblihator. Velkou šanci na záchranu živil do poslední chvíle mistr z roku 2018/19 tým Hevy, bohužel i přes devět vybojovaných bodů sestupuje do druhé ligy také.

Podrobný report z této soutěže naleznete >> zde


2. LIGA BLÁZNŮ: celkem 6 týmů postupuje, 11 sestupuje.
- V 2A lize přes prohru v posledním kole s jednobodovým náskokem slaví vítězství tým SIFO. Na druhé postupové místo se nakonec probojovaly FCKralupy13 a po roční pauze se vrací do nejvyšší soutěže. Dvěma prohrami za sebou přišel o třetí postupové místo BuffaloBill. Nepomohla mu ani vysoká výhra v posledním kole, z postupu se raduje Nery.
- Z pásma sestupu během posledních tří kol v 2A lize nikdo „nevybrusil“, seznam sestupujících týmů zůstal stejný jako v 32. kole. S druhou ligou se loučí BClub7, SKODOVCICKA, Calvera, SKHCMATY, Fredykrueger.
- V 2B lize se v trojici kandidátů postupu po 32. kole na prvních třech místech nic neměnilo. Málo platný byl parádní a bezchybný devítibodový finiš týmů Máma11 a ZavesACS. Vítězí WOJTYLLA, dalšími postupujícími do nejvyšší soutěže jsou Pajinho a Hirsch.
- Jeden bod potřebovali k záchraně po 32. kole týmy Lowbudget, Pistolnik a Sara1893. Nikdo z nich nezaváhal a uhájili druholigovou příslušnost. Do třetí ligy sestupují Ondras, Fidopido, VokalACS, Bomberos , Rasto87, Micuda. 

Podrobný report z druholigových soutěží naleznete >> zde


3. LIGA BLÁZNŮ: celkem 12 týmů postupuje, nesestupuje nikdo, díky vyřazeným týmům v průběhu sezóny. 
- V 3A lize vítězí s těsným náskokem před ostatními CUDINEK. Za ním měly hned tři týmy jen o bod méně, o postupu a konečném pořadí rozhodovalo celkové skóre. Do druhé ligy postupují Vyrazenci a Ykk44. Čtvrtému týmu Marrvi i přes povedený ligový závěr zůstaly jen oči pro pláč.
- Suverénní postup z 3B ligy, předvedl šampion skupiny KAZIN11. Postup si ohlídal i druhý tým Marekbenda15. Naopak třemi prohrami za sebou o něj přišel PepACS. Třetím postupujícím se díky devíti vybojovaným bodům stal Djiros.
- V 3C lize bylo dlouho dopředu rozhodnuto o postupech, postupující trojice týmů SLEZI, Icecube58, Kubikula1893, měla více jak sedmi bodový náskok před ostatními.
- 3D liga měla dva velké lídry postupu, byly to týmy FORIOCALCIO a 88dannyacs. Přestože v posledních třech kolech ani jeden z týmů nezářil,  oba se "dokodrcaly" se oba s náskokem k zaslouženému postupu. O třetí postupové místo byla velká bitva hned pěti týmů. Poslední kolo nerozhodlo a na třetím až pátém místě nastala bodová shoda. Z postupu se tak díky celoročnímu skóre raduje Michals93. 

Podrobný report ze soutěží třetí ligy naleznete >> zde.


DIVIZE ligy bláznů: celkem 12 týmů postupuje, nesestupuje nikdo,

Divize sk. A: měla svého favorita v týmu BENY11, který potvrdil ambice a stal se šampiónem skupiny. S ním postupují do 3. Ligy blaznů ještě Michael, Stepi20, Zdenda, Cmoudvszizi, lupen, Erza5 a Talleyrand.
Divize sk. B: začala až od 17. kola F:L, proto se hrálo jen o dvě postupová místa. Těmi šťastlivci se stali VINCI05 a Filousinho.

Podrobný report z divizních soutěží naleznete >> zde.


V čtvrtém ročníku SUPERLIGY vítězí tým FCMA koučovaný Jardou Mudrou. Druhý skončil tým BUFFALOBILL který koučoval MíraACS, třetí se umístil tým FMCITY koučovaný Lukášem Szlauerem.

15-tabulka_superliga.jpg


ŽEBŘIČEK LIGY BLÁZNŮ sezóna 2022/23 
Jarda Mudra s průměrem 57,3 a 2006 body se stal nejlepším koučem této sezóny. Jeho jméno se tak zapisuje do Síně slávy Ligy bláznů, do galerie nejlepších koučů. Bodovému žebříčku vládl Jaroslav Mudra již v podzimní části, kdy měl 60 bodů náskok před druhým v pořadí. V jarní části šlápl na plyn a zvítězil s náskokem 146 bodů. Celkově byl v sezóně zařazen 9x v TOP 10 koučů, dvakrát byl vyhlášen nejlepším koučem kola.
Na druhém místě s 1860 body a průměrem 53,1 se umístil Martin Špát, třetí v pořadí se umístil Cudinek s 1848 body a průměrem 52,8. Tento ročník opět nasbíral řadů nových hráčů, kteří určitě budou oživením příští sezóny Ligy bláznů.

16-zebricek-koucu-1cast.jpg

Kompletní žebříček všech 245 koučů, včetně konečných tabulek a další zajímavosti naleznete uložené v plném rozlišení na rajce.idnes.cz, odkaz >> ZDE.


TOP STATISTIKY A ZAJÍMAVOSTI SEZÓNY 2022/23

- Přehled a statistika, komu fandí fantasy koučové z Ligy bláznů >> zde 

- Nejčastější koučové ve výběru kola >> zde  

- Nejvyšší bodové zisky sezóny >> zde

- Nejčastější vítězové kola >> zde  

- Největší propadáky a "Okurky" této sezóny >> zde 
 


NEČEKANÉ OZNÁMENÍ O UKONČENÍ ČINNOSTI
Sazka Fantasy ohlásila nečekaně dne 8. června 2023 ukončení všech fantasy soutěží, po 7 letech fungování. Naštěstí se o slovo hlásí „staronový“ provozovatel fantasy v ČR sport.cz na serveru Seznam. Díky vazbám přes sociální sítě facebook a twitter, přechází Liga bláznů k novému provozovateli fantasy s minimální ztrátou hráčů z letošní sezóny.  
 
(pirates)
 
 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář