Jdi na obsah Jdi na menu

DIVIZE, ohlédnutí za uplynou sezónou F:L

Čtvrtá výkonnostní soutěž české fantasy F:L v Lize bláznů - DIVIZE, měla v sezóně 2022/23 dvě skupiny. Divize byly nově otevřeny a vytvořeny pro nové zájemce o účast v Lize bláznů. Během sezóny se v obou divizních skupinách představilo celkem 42 týmů, naprostých nováčků. Stejně jako v jiných nejnižších soutěžích, zde nadšení ze hry u některých opadlo a v průběhu soutěže byla řada nehrajících týmů vyřazena. Ukázal se též až propastný průměrový rozdíl mezi jednotlivými účastníky.


- Vítězem DIVIZE A se stal překvapivě Beny11, neb po podzimu se pohyboval až na osmém místě tabulky. Druhé místo vybojoval  Michael, který výkonnostně a průměrově převyšoval ostatní a patřil mezi velké favority soutěže. Umístění STEPI20 na třetím místě bylo také velkým překvapením, jeho až dvanácté podzimní místo nenaznačovalo takový úspěch. Až za touto trojicí postupujících týmů se umístily týmy, od kterých se očekávalo víc. Postupuje celkem osm týmů a tak ZDENDA, Lupen, TALLEYRAND, ale i CMOUDVSZIZI a ERZA5 postupují také.

12-tabulka-divize-a.jpg

Herní průměr Divize A byl 41,1 bodu/kolo.


- Vítězem DIVIZE B se stal, díky závěrečnému finiši, Vinci05 s těsným náskokem před Filousinho. V této skupině se ukázalo, jak velmi záleží na soupeři a rozlosování vzájemných duelů. Vítěz skupiny měl nejvíce bodů, ale průměrově byl až pátý. 
Divize B začala až od 17. kola F:L a proto se hrálo jen o dvě postupová místa. Do 3. Ligy bláznů postupují pouze nejlepší dva, třetímu maras73 tak zůstal v rukou Černý Petr. 

13-tabulka-divize-b.jpg

Herní průměr Divize B byl 35,2 bodu/kolo.


Sazka Fantasy ohlásila dne 8. června nečekaně, po 7 letech, ukončení všech fantasy soutěží. Jakmile se v ČR rozjede další fotbalová fantasy, na jiném portálu, dám vám vědět a pozvu zpět do skupin a soutěží Ligy bláznů. Pokusím se vytvořit podobnou strukturu Ligy bláznů, na jakou jste si na SF zvykli a dodržet všechny vypsané postupy. Záleží ale především na tom, jestli se budou hrát duely a pro kolik účastníků budou nastaveny herní skupiny.

(pirates)

PS: Na většinu z účastníků 3. ligy mám nějaký, kontakt, pokud ne, zanechte mi v diskuzi pod článkem váš „nick“ s vaší emailovou adresou, nebo mi napište na fantasyliga@volny.cz, budu s vámi počítat.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RoyGrey - účast

15. 6. 2023 20:05

Ahoj,
spoléhám na to, že se nějaký provozovatel najde. Jinak díky za první sezonu. Paralelně sice hraju i naši miniligu v práci, ale i ta 3D divize mě bavila. Mám zájem pokračovat. Díky.
R.