Jdi na obsah Jdi na menu

1. Liga bláznů, ohlédnutí za uplynou sezónou F:L

V nejvyšší soutěži se hrálo o šestý titul mistra ligy pod správou Sazka Fantasy, celkově již sedmý v týmové soutěži Ligy bláznů (přehled vítězů viz. síň slávy >> zde)

Předligové prognózy a předstartovní preview mělo sedm žhavých favoritů na mistra ligy. Nebylo to žádné střílení do vzduchu, vše vycházelo dle průměrů z loňského žebříčku, kde všichni kandidáti měli průměr 55 a 56 bodů na kolo. Mezi těmito lídry nemohl chybět loňský mistr tým SPERMOSONIK ani předloňský mistr KubajsACS. Na seznamu kandidátů byl i ACSPraha17, koučovaný nejlepším trenérem loňské sezóny. Na seznamu lídrů byl též ZORZZ, jenž po postupu do první ligy již čtyři roky hraje často v popředí tabulky, dále FCMA, FCVP a GeorgeBest. 


Po podzimu se ale na prvém místě tabulky překvapivě vyhříval HCMotorCB, druhý byl FMCITY, třetí SKSbene, týmy které v popředí nikdo nečekal. V zimní pauze přišla nečekaná zpráva a tým Defender, který byl na pátém místě tabulky ohlásil odstoupení ze soutěže. Počet sestupujících se změnil z šesti na pět.

Po vydařeném podzimu, přišlo i úspěšné jaro a HCMotorCB završil tříleté účinkování v nejvyšší soutěži mistrovským titulem. Nejúspěšnější sezónu v Lize bláznů prožil SKSbene, který se umístil na druhém místě, totéž platí o FCVP, který se umístil třetí.

Veškeré prognózy nejvyšší soutěže vzali za své, všechno bylo jinak. Nováčkové první ligy byli oživením soutěže a vyjma týmu Hevy se všichni zachránili a zabydleli. Tým Vohajs vybojoval dokonce deváté místo. Zklamaný musel být loňský mistr Spermosonik, který místo obhajoby titulu a bojů o „bednu“ se umístil až na třináctém místě. Ještě větší zklamání prožívají SKSlovan, Honey a Koblihator, kteří opouští po pěti letech prvoligovou scénu. Po čtyřech prvoligových sezónách a tříletých problémech se záchranou padá do druhé ligy i Kachna79.

5-tabulka-1.-liga.jpg

Herní průměr 1. ligy byl 47,05 bodu/kolo, který přesahovala více jak polovina týmů soutěže. Nejvyšší průměr v sezóně 57,3 měl FCVP.

(pirates)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Barry - Sestup

23. 6. 2023 6:07

Škoda, že veta z okresního přeboru,, čím víc gólu dáš, tím víc bodu máš '' v tomto pripade neplatí