Jdi na obsah Jdi na menu

Vznik LIGY BLÁZNŮ

Můj „nick“ ve Fantasy Fotbalu je PIRATES a jsem správcem Ligy bláznů. Jsem stále „aktivní“ fotbalový fanoušek a na výjezdy za svým milovaným klubem jezdím od roku 1979. Nejprve po celém Československu a když padla "železná opona" v roce 1989, tak jsem začal na fotbal jezdit konečně i do zahraničí. Bylo to ale vždy jen o fandění a nějakém tom „zlobeníčku“, až dne 22. února 2013 na internetovém portálu Seznam.cz byla výzva, která změnila nejen můj běžný život fanouška, ale i řady ostatních ...
 
ZAČNI HRÁT FANTASY FOTBAL. „Vezmi virtuálních 100 miliónů, kup si dle svého výběru jedenáct hráčů a získej co nejvíce bodů, dle jejich reálného výkonu na hřišti. Pochlub se, že máš perfektní přehled a že jsi lepší, než ti ostatní“.
 
my-z-fantasy-900.jpg
 
- Fotbalovou Fantasy ligu vypsal a odstartoval v únoru roku 2013 Sport.cz na informačním portálu Seznam. Hrála se jen jen druhá půlka české nejvyšší ligové soutěže od 15. do 30. kola. Tehdy začal i pro mne „nultý ročník“ s fotbalovou fantasy.
- V hospůdce, kde fandí každý někomu jinému a samozřejmě je každý, ten správný odborník, stratég a trenér, vznikla první herní „fantasy partička“.
- Naše hecování se rázem díky Fantasy Fotbalu změnilo a dostalo jasná měřítka. Užili jsme si hodně zábavy a každý za svou „zasvěcenost“ mnohdy zaplatil, někdy ale i vyhrál, hodně kořalek a piv. O našem „soutěžení“ v hospodě se rychle šířili historky, mezi mé přátele z bowlingového a fotbalového prostředí.
 
- Vznikl nápad založit organizovanou herní skupinu, tak jsem si to vzal na starost. Dostala název LIGA BLÁZNŮ a od startu fotbalového ročníku 2013/14, funguje bez přestávky dodnes.
 
- V Lize bláznů je úplně jedno, kdo z účastníků, jakému klubu fandí. Naopak, funguje zde zdravé hecování a rivalita. Ligy bláznů se účastní nejen pasivní fandové fotbalu z hospůdek a fotbalových ochozů. Mezi soutěžícími jsou i aktivní hráči fotbalu od okresního přeboru až po první ligu, trenéři, ale také redaktoři ze sportovních periodik a televizních sportovních pořadů.
 
- Toto různorodé spektrum účastníků se každým rokem rozrůstá a díky novým zájemcům je Liga bláznů rok od roku zábavnější a pestřejší. Liga bláznů je zaměřena prioritně na českou kopanou. Později se ale rozšířila o soutěže Premier League, Champions League a příležitostně se hraje fotbalové MS a Euro. 
Tím výčet soutěží v Lize bláznů nekončí, díky aktivitě Jirky Drhy a Františka Řezáče si můžou účastníci Ligy bláznů zahrát další vedlejší přidružené soutěže. Hraje se "Souboj minilig", "Bojujte za svůj klub" a Liga bláznů má i své pohárové soutěže. Ty systémem věrně kopírují evropské pohárové soutěže UEFA, hraje se tak Champions League LB, Evropská liga LB a Konferenční liga LB. 
 
- VÝSLEDKY a TABULKY jednotlivých ročníků LIGY BLÁZNŮ naleznete v menu Archiv soutěží 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář