Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, ohlédnutí za 31. kolem F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L.
 
tit_co-tyden-dal.jpg
 
Už jenom 04, prakticky však jen jeden zápas nás dělí od titulu. Na Slovácku jsme si to udělali těžší, než bylo třeba, ale síla, která z nás Priská, musí nejedný kšiltovce ježit jarmulku hrůzou…..

CO BYLO ...

Slovácko – Sparta: dobrej nástup, gólák, pak druhej….Mohl to být klidný zápas, jenže bychom vzadu museli přestat vymejšlet. Dobře, že ty oba darovaný góly přišly právě v tomto zápase, kdy jsme v případě potřeby navýšili a vlastně nedovolili soupeřovi na bod ani pomýšlet. Přesto je pro mne trochu zvednutej prst pasáž po druhé brance Slovácka, kdy jsme po prostřídání nebyli schopni udržet míč, uklidnit situaci, ve vápně to z první poslat do ovčí prdele, prostě prostor pro zmatky tam zbytečně vznikal. Štěstí naštěstí nesedlo na vola a tak tři body vezem. K hráčům jen pár postřehů. Kuchta začal bojovat o Euro, já prostě nepochopím, jak frajer, co má v noze a vlastně i v hlavě takovouhle koncovku, dokáže kolikrát z metru netrefit moře. Birma, zdvojován, ztrojován, pošle ti tam pas jak kráva s naprostou samozřejmostí. Kaanovi bych zakázal návraty do vápna, další nešťastná situace vyplývající z naší suverenity. Mohl bych nadávat Rynešovi či při druhém gólu Asgerovi, ale ono tohle celý jde primárně za Brianem. Chce to tak hrát a tak se to občas bude stávat. A je celkem jedno komu, už jsme to viděli od Panyho nebo Krejdy, tak si na seznam napíšem jen další jméno. Tohle se prostě stávat bude. S Vindahlem jsem za celej rok naprosto v pohodě, ale jeho umění otevřít penaltovému exekutorovi co největší prostor v bráně by se mohlo učit na vysokejch školách. Pověsit na břevno štangli salámu, měla by stejnou šanci, že něco chytí…...Papírově naše nejslabší články Wiesi a Sáďa odehrály opravdu dobrý zápas. Když těch "slabších" kusů není moc, ten tým je zvedá. Průser přichází v době, kdy to nikomu nejde, pak vyčnívaj a to bývá málokdy dobře. Kdo se nám právě vrací do formy, je Šulo, Brian opět ukazuje, že umí s hráči pracovat (když chce). Zastavit se musím i u Slovácka. Fryšták ukázal, že je pilným učněm Heči, to stronzo při brance na 3:1 mu Milan určitě pochválí. A Vecheta? Těžko hledám v lize horšího hráče...Frajer když chce zpracovat míč, udělá ruku, když se rozhodne napadat Panyho, má Filip volnou cestu až k vápnu a když se rozhodne podstoupit souboj, musí být rád, že nejde ven.....Opravdu šílenej hráč a doufám, že loňský šprochy o tom, že ho máme v hledáčku, byly opravdu jen šprochy. Protože toho mi někdo s vážnou tváří nabídnout do týmu, tak u mne skončil.

Skupina o čtvrté až páté místo

Frajeři jedou celou sezonu do skupiny o titul a pak v ní šetřej kvůli kartám…..A vykartuje se jim hráč. Pavel Hapal vždycky najde něco, čím vykope ještě větší dno. A ještě pak v rozhovoru po bůru nezapomene zmínit, že kdyby z šance před poločasem Baník vyrovnal, mohlo se to vyvíjet jinak. Postoprvý musím opakovat, že jestli chce jít Baník výš, musí si sehnat aspoň trochu kompetentního trenéra. Jinak největší rozdavač karet v lize odpískal zápas jen se třema žlutýma, to je mi taky docela pěkná náhodička. Červená v týhle debilní době videostopu obhajitelná, třeba Holeš ji dostal proti AC za dost podobnej zákrok taky, to o ní ale určitě nebyl tak přesvědčenej jako v sobotu. Vem Tanko, teda čert. Pobavil i pozápasovej rozhovor s Lischkou, který fakt neví, co s Tankem bude. Jeho starosti bych chtěl mít….Sám tam hoří jak Pepo, ale chybu u ostatních pojmenovat umí. Tam musí být radost hrát...Holoubek zase zkusil protočit sestavu v Plzni. A hodně rychle to vracel….Plzeň nic nemusela a vyprovodila je trojkou v suchým triku. Ta bude příští rok hodně nebezbečná. Tím, že o nic nehraje tak od desáteho kola, se to možná nezdá, ale za posledních 15 zápasů je za náma, stejně jako Slávie, jen o dva body. Velmi dobrý jaro, finále poháru bude bžunda.

Skupina o play off do Evropy

Tlačítko teď zapnem a půjdem do Evropy, Liberci ani Olomouci nezafungovalo. Oba budou dohánět dvougolové manko. Větší překvapení pro mne je výhra Teplic, Fila si zas užije chvilku slávy. A jestli s ním Slávie od léta počítá, můžeme být opět klidní….To je v sezoně třízápasovej hráč. A i když umí dát fakt pěknýho věšáka, většinu sezony je tam k hovnu. K tomu panoramatu Jurečky s Burenem se bude hodit. Trenér Kozel se po měsíčním embargu rozhodl přiznat, že po sezoně končí. Kania svým neobratným vyjádřením ukázal, že to zas takovej suverén, jak se snaží působit, nebude. Když ho takhle měsíc koupal Kozel....Ale to se poladí, mnohem důležitější pro Liberec bude, aby se nenechal koupat Nezmar. Olomouc šla rychle do vedení, ale do kabin už šla za stavu 1:3. Čekal jsem, že je Hradec dorazí, ale asi si něco nechali i na Hanou. Ať tak či tak, mají za sebou další povedenou sezonu, přežili nesmysl s Weberem a nečekám, že se v dohledné době mohou přiblížit zpátky k pověsti jojo klubu, co každej rok padá a druhej se vrací. Sabou to tam dělá prostě dobře.

Skupina o udržení

Sobotní odpoledne bylo žrádlo. Jediná nuda v Pardubicích, který si dokázaly poradit se Zlínem. Na ostatních stadionech se ale děly věci. Chvíli to vypadalo, že mi vyjde tip na Karvinou, ale Jablonec v závěru otočil a Látal si může odfrknout. Někdy je to fakt o kuličku, Karvinou jako bonus musel naštvat i rozhodující gólák Budějovic. Máš nastavenej čas a necháš si při autu volnýho Trummera….Budějovice vyhrály zaslouženě, odehrály další dobrej zápas, ale mohlo to spadnout na jakoukoliv branku. V poli se mi po střídání docela líbil Matyáš Kozák, až mi přišel typově nejpodobnější Kuchtovi, včetně dvou špatně řešených šancí. Ale v poli se bil statečně. Na domácích byl znát strach z chyb, chyběla tomu lehkost. Ale šli si za tím a zaslouženě i došli. Tenhle tým bude makat do poslední chvilky a z jasného adepta na sestup se u mne svým přístupem staly Budějovice týmem, kterému bych záchranu přál nejvíc.


CO BUDE

Sparta – Slávie: tak si něco povězme….Od doby dočasného Brianova ústupu z cesty ve vzájemných zápasech na nás nemá Kšiltovka zbraň. Minimálně na to, jak nás porazit. Možná si může myslet, že ví, jak nás přibrzdit, ale je to myšlenka lichá. My v tom posledním zápase vyhrát nepotřebovali, byli jsme ve výkonnostně nejslabší fázi sezony a před zápasem roku. Vyhrát nepotřebujem ani v sobotu...a tím spíš vyhrajem. Protože jarmulky nemůžou odjet spokojeny s bodem, dřív nebo později to otevřou a my je ufýzujem….Třeba jako v poháru. Ale myslím, že to bude ještě snadnější, ta naše mašina zase chytla dech. Určitě si vzadu nebudem počínat tak bohorovně jako na Slovácku. Pak nemá Slávie kudy. Nepochybuju o výhře, dáme gól v každém poločase a vyhrajem v handicapu. Rozhodně bych postavil Preclíka a Qazima místo Sádi. Jinak není moc co řešit, snad jen pokud se dá do kupy Vitík. A kdyby to celý nějakou náhodou šlo do prdele, tak beru i ten bod. Ale jsem v klidu, vyhrajem a po dalším zápase slavíme.

Skupina o čtvrté místo

Odpočatej Baník s protočenou Boleslaví? Nejhorší trenér v lize versus kdo vlastně? Další divnej půlrok trenéra Holoubka, ve studiích mne zatím zaujal víc než na lavicích. Vůbec nevím, co si o jeho práci myslet, protože kam se podívám, tam ho chválej, ale já tam za ten půlrok pořád nic nevidím. Baník by potřeboval vyhrát a udělat si polštář, jenže doma jim to letos vůbec nefunguje. A Boleslav může vyhrát skoro vždy a všude, jenže čert aby se v nich vyznal. Snad budou aspoň padat góláky, ty si vsadím, i když zápas neuvidím...Ale výsledek mne zajímá. V Plzni nebude vůbec co řešit, Slovácko se potilo teďka, v Plzni přijdou další branky v díře kterékoliv popelnice. Dejte mi pak vědět, kdo z duelu Vydra-Vecheta získá oficiální titul nejhorší útočník ligy. Myslím, že to bude těsný…..Na rozdíl od výsledku zápasu. Plzeň vyhraje oba poločasy, 4:0 by to mohlo skončit.

Skupina o play off do Evropy

V neděli odpoledne budou domácí dohánět dvoubranková manka….Víc bych věřil Liberci, ale nemůžu se zbavit dojmu, že to Kozel už zabalil. A protože hráči to zabalili o tři tejdny dřív, věřím, že Teplice náskok uhájí. Ještě víc jsem přesvědčenej o Hradci, Sigma by měla taky rychle hledat trenéra, protože změna Saňák za Jilka nepřinesla vůbec nic. Jen několik hodně divnejch vyjádření. Olomouc bych vlastně za celý jaro jmenoval idiotama druhé poloviny soutěže, nedávno si však k tomu pojmenování zasloužila přívlastek užiteční. Pustím si něco akorát, když někde domácí brzo otevřou skóre. Díky a čau, finále bude Hradec-Teplice.

Skupina o udržení

Zápas Bohemky s Jabloncem je jen formalita, s remízou budou spokojeni všichni. Těžko se mi tu hledá něco, proč bych si měl zápasu vůbec všimnout. Nevšimnu. Naopak hodně zvědav jsem na druhý odpolední zápas. Pardubice hostí Budějovice. Můžou se prakticky zachránit, nebo si situaci hodně zkomplikovat. Celý jaro píšu údiv nad výkonama hostů. Pardubice výborně začaly, ale pak se nevyvarovaly výpadku. Obzvlášť proti slabším soupeřům. Nevěřím, že podruhé za sebou potvrděj roli favorita. Budějovice neprohrajou a Kováč si bude muset ještě chvilku máknout. O úplnej život se hraje v Karviný. Ta ztratila v Jablonci další dobře rozehraný zápas. Kdo prohraje, bude mít velký starosti. Několikrát už jsem tušil od Zlína body a skutek utek, neodvážím se tipovat, ale dost pravděpodobně si pustím.

(majk)

Ostatní archivní příspěvky "Co týden dal" z této sezony najdete v hlavním menu FORTUNA LIGA 2023/24, nebo na odkazu >> ZDE.