Jdi na obsah Jdi na menu

2. Liga bláznů, ohlédnutí za uplynou sezónou F:L

Druhá výkonnostní soutěž české fantasy F:L v Lize bláznů měla po reorganizaci soutěží pro sezónu 2022/23 dvě skupiny, A a B, s celkovým počtem 60 týmů. Z každé skupiny bojovaly o postup 3 týmy, na opačném konci tabulky šest týmů sestupovalo. 
Postupové prognózy měly pět „papírových“ favoritů, dle průměru z loňské sezóny. Předstartovní vize naplnil pouze Hirsch. Týmům BuffaloBill a Frydek postup utekl těsně, naopak Pivarnik a Lowbudget, zůstaly daleko za očekáváním. Do nejvyšší soutěže se nakonec nečekaně probojovalo celkem pět nováčků, kteří budou hrát 1. ligu poprvé.



2. LIGA BLÁZNŮ sk. A: měla v základu 75% loňských účastníků, ale po podzimu v ní „muziku ladili“ druholigoví nováčci BuffaloBill a Kohinho10. Krok s nimi držel FCKralupy13, který usiloval o bleskový návrat do 1. ligy, Rovinky tuto šanci s drobnou ztrátou živily také.

- Jarní část sezóny začala netradičně absencí týmů SKHCMATY, Vonhrashej a dvěma kontumačními zápasy. Prvně jmenovaného tato absence a ztráta tří bodů zřejmě stála setrvání v soutěži. Druhý z dvojice, Vonhrashej, nenastoupil ani k dalším dvěma jarním zápasům a byl vyřazen ze soutěže.

- Vítězným týmem ve skupině se nakonec stal SIFO, který se do nejvyšší soutěže probojoval poprvé. Vytoužené postupové místo vybojoval i druhý FCKralupy13. O třetí místo a postup se připravil dvěma prohrami v závěru soutěže BuffaloBill. Z postupu se nakonec radoval Nery, který nejvyšší soutěž bude hrát poprvé.

- O sestupujících bylo rozhodnuto již několik kol před koncem soutěže. S druhou ligou se loučí SKODOVCICKA, Calvera, zmiňovaný SKHCMATY a dva kdysi prvoligové týmy BClub7 a Fredykrueger.

6-tabulka-2.-liga-a.jpg

- Herní průměr 2. ligy A byl 45,08 bodu/kolo, který přesahovala více jak polovina týmů. Nejvyšší průměr v sezóně 52,5 měl Frydek, ale mezi postupujícími nefiguruje. 


2. LIGA BLÁZNŮ sk. B: byla nově založená a přidaná skupina druhé ligy. Po plánované reorganizaci byla složena jen z postupujících týmů z nižších soutěží a tří týmů sestupujících z 1. ligy (Pistolnik, ZavesACS, Okurka). Tabulku po podzimu vedl WOJTYLLA, před týmy Hirsch, Maverick65, Pepogn. 

- WOJTYLLA pokračoval v úspěšném podzimní tažení i na jaře. Vše završil vítězstvím ve skupině a s přehledem si vybojoval premiérovou pozvánku do 1. ligy. Do posledního kola bojovaly o další postupy ještě čtyři týmy. Premiéru v první lize budou mít nakonec i Pajinho a Hirsch, kteří se umístili na druhém a třetím místě. 

Také ze skupiny B sestupuje do třetí ligy někdejší prvoligový tým tým Bomberos. S ním sestupují ještě Ondras, Fidopido, VokalACS , Rasto87 a Micuda. 

7-tabulka-2.-liga-b.jpg

- Herní průměr 2. ligy B byl 43,1 bodu/kolo a celkem 11 týmů tento průměr převyšovalo. Nejvyšší průměr v sezóně 52,3 měl Hirsch a vybojoval si třetí postupové místo.


Sazka Fantasy ohlásila dne 8. června nečekaně, po 7 letech, ukončení všech fantasy soutěží. Jakmile se v ČR rozjede další fotbalová fantasy, na jiném portálu, dám vám vědět a pozvu zpět do skupin a soutěží Ligy bláznů. Pokusím se vytvořit podobnou strukturu Ligy bláznů, na jakou jste si na SF zvykli a dodržet všechny vypsané postupy. Záleží ale především na tom, jestli se budou hrát duely a pro kolik účastníků budou nastaveny herní skupiny.

(pirates)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ondras - pokračování

19. 6. 2023 14:00

Bylo by super, kdyby někdo ohlásil, že fantasy ligu bere pod svá křídla. Čas do začátku sezony se nám krátí, již zbývá pouze 31 dní.

Pirates - Re: pokračování

20. 6. 2023 7:58

Neboj, mám informace že 10. července by někdo s Fantasy měl vše oficiálně oznámit, že to bude pod ním. Jak to bude vypadat se skupinami zatím nemám představu. Když bude spolupráce stávajících hráčů, tak by jsem vše mohl připravit.