Jdi na obsah Jdi na menu

INFO před startem jarní části fantasy

Je to tady, za čtyři dny to vše začíná. Celkem 313 koučů a fandů různých klubů se sjednotí od 10. února do 26. května pod jeden prapor. Klubová různorodost se spojí ve jménu Ligy bláznů, rozdílnosti jdou stranou. Podstatné je to, co nás spojuje, Fantasy Fotbal …
 
pozadi_jaro_ff.jpg
 
V sobotu 10. února startuje jarní část fantasy na sport.cz. Ještě než to začne, přinášíme předstartovní informace z ověřených zdrojů „co a jak bude dál“. Víceméně jsou to odpovědi na vaše nejčastější otázky, které jste zasílali na tento web a my se snažili zjistit odpověď.

  • Nic zásadního se herně pro jaro nemění.
  • V zimní pauze se ale mohlo stát, že po přestupech máte nyní v sestavě více jak 3 hráče z jednoho klubu. Pokud máte více než tři hráče z jednoho týmu, je třeba se přebytečných hráčů zbavit. Máte nevalidní sestavu, jde s ní sice hrát, ale strhávají se za to body.
  • Do startu ligy dostanou všichni trenéři žolíka Neomezené přestupy. Jednak jako dárek a jednak jako pomoc i pro ten případ přestupů a moc hráčů z jednoho týmu. 
  • Od jarní části poběží na sport.cz liga Druhá šance, která je automatická pro všechny uživatele a bude to pro ně možnost znovu zabojovat o přední příčky. Platí, že mají pořád jeden tým a jednu sestavu.
  • Zkuste si již udělat novou sestavu, ale raději ji ještě neukládejte a počkejte na zítřejší informace, zde na webu. Kouče a trenéry upozorňujeme, že součástí 20. kola budou tři podzimní dohrávky, tak ať nelitujete.

1-duely-lb-pro-2023_24.jpg

- V samotných duelových soutěžích Ligy bláznů se nemění vůbec nic.

  • Plynule se pokračuje v jednotlivých soutěžích týmů v návaznosti na podzimní rozehranou část s vypsanými postupy a sestupy.
  • Jedinou z novinek pro jarní část bude šance na postup pro hráče z nižších soutěží mimo vypsané postupy, na tzv. Divokou kartu. Bude to hnací motor především pro nováčky Ligy bláznů.
  • Divokou kartou se budou doplňovat volná místa pro sezonu 2024/25 za týmy, které se letos nepřihlásili, jejichž místa zůstala v soutěžích neobsazená. Jeden účastník nyní chybí v 1.LB, znamená to, že na Divokou kartu se bude doplňovat jedno místo v druhé lize. V 2.LB chybí nyní čtyři týmy a tak se budou doplňovat čtyři místa v třetí lize. Divokou kartu získá tým/trenér mimo vypsaných postupů s nejvyšším počtem bodů v žebříčku LB.
  • Druhou z herních novinek jarní části ligy budou „staronové“ Evropské poháry Ligy bláznů, které startují po 21. kole. Pravidla EPLB >> zde.

Postupně bylo zveřejněno předstartovní preview s výhledem, jak která soutěž v Lize bláznů dopadne, včetně zápasů a duelů pro jarní část. Pokud vám některý článek unikl, zde je souhrnný seznam s odkazy.


kouc-kola2c.jpg

Naprosto beze změn bude pokračovat celoroční soutěž o nejlepšího trenéra/kouče sezóny 2023/24. V Lize bláznů nyní soutěží celkem 313 trenérů od 1. ligy až po Okresní přebor. Průběžné pořadí po podzimu naleznete >> zde.


Nezaspěte na startu jarní části. Náš redakční tým vám přeje co nejvíce zábavy a fantasy bodů. Úspěch nepřijde sám od sebe, vše záleží jen Vás.

(pirates)