Jdi na obsah Jdi na menu

INFO o zahájení a průběhu sezóny.

LIGA BLÁZNŮ zahájila svou 11. sezónu, do které nově vstoupila s informacemi pro všechny účastníky Fantasy na vlastních webových stránkách. Nahrazuje se tím individuální informatika přes WhatsApp, Facebook a emaily. Zřejmě i díky webovým stránkám a zkušebnímu provozu v závěru loňské sezóny, se povedl přechod účastníků na sport.cz na výbornou a nad veškerá očekávání.  
Nebylo to ale bez problémů, někteří koučové a hráči se z Fantasy zcela vytratili. Naopak jiní se po několika letech vrátili, na některé se ještě čeká a měli by se zapojit.


Po prvním kole je jisté, že naše kapacitní možnosti jsou nyní naplněny na 100 % a do spuštěných soutěží se po prvním kole již nikdo nový nedostane. Skupiny Fantasy Fotbal na sport.cz sice nemají možnost omezit a zabránit vstupu dalším zájemcům, my ale na jejich výsledky nebudeme brát zřetel a v hodnocení a tabulkách Ligy bláznů se objevovat nebudou. Uvažuje se ale po zimní pauze o přidání nové skupiny pro jarní část s názvem „Okresní přebor“ pro dalších více jak 100 nových zájemců.

Struktura soutěží je následující:
- 1. Liga bláznů (30 míst)
- 2. Liga bláznů (2x 28 míst)
- 3. Liga bláznů (4x30 míst)
- Divize Ligy bláznů (100 a více míst)
- SUPERLIGA (30 míst)

Náš dobrovolný pracovní tým Ligy bláznů, který mimo mne věnuje fantasy soutěžím spoustu volného času, pracuje ve složení: Fanda (OCHD), Míra (YKK44), Jirka (FC Zorzz), Majkl (Rakitic) a Honza (Ondras). Všechny statistiky a chod soutěží se připravuje manuálně. Proto se omlouváme za drobné nesrovnalosti a změny při rozjezdu sezóny.

Zatím nikdo z nás přesně nevíme, jak vše na sport.cz funguje. Mějte proto trpělivost a nekritizujte na facebooku v naší skupině, co je všechno špatně na nové fantasy. Nejsme schopni přesně odpovědět na vaše dotazy, protože máme stejné informace jako vy a tvoříme za pochodu, ale především nás to zdržuje při přípravě informací pro vás.


Těšit se v této sezóně můžete na pravidelné rubriky:
-    Bojujte za svůj klub!
-    Duely, tabulky a krátké reporty z 1,2,3 ligy
-    Divizní žebříček a TOP 16 aspirantů pro 3. Ligu bláznů
-    Žebříček koučů Ligy bláznů, který bude s body z duelů a zároveň s Fantasy body v době uzávěrky kola ze sport.cz, které pro pořadí budou určující.
-    TOP 10 nejlepších koučů každého kola
-    Připravujeme zde na webovkách i fotogalerii s názvem „Návštěvníci z Fantasy“ jako je na facebooku. Budeme sem přidávat vaše momentky z fotbalových zápasů, které jste navštívili. Je jedno, jestli momentka bude z Okresního přeboru, ligového zápasu F:L nebo Champions League. Pokud jste již někde byli na přípravném „špílu“, nebo prvním ligovém kole F:L, zašlete foto na email: fantasyliga@volny.cz. Přidáte tak první kamínek do mozaiky zážitků a fotogalerie od hráčů fantasy.

- Co týden dal, neobjektivní Majklův náhled na odehrané kolo F:L.

Těšíme se na vaše příspěvky a naše vzájemné soutěžení, za pracovní tým Ligy bláznů zdraví od klávesnice PIRATES ACS.


PS: Letošní fantasy se dá hrát dvěma způsoby. Buď jako zkušený manažer budete střídat v sestavě dle pravidel pouze jednoho hráče a postupně navyšovat svůj rozpočet týmu. Ten pak především v jarní části bude rozhodovat o vaší „nadupané“ ideální sestavě a vybojovaných bodech. Nebo můžete taktizovat v duelech dle soupeře v rozlosování a prostřídávat sestavu jak chcete, každé kolo. Tento zaběhnutý a oblíbený trend pro skládání sestavy zabere ale mnohem více času a sestavu budete skládat vždy jen z vašeho základního rozpočtu. Záleží jen na vás a vaší taktice, jakou si vyberete.

Současný formát Fantasy Fotbal je hodně odlišný od předešlého a všichni každým dalším dnem objevujeme nové zákonitosti hry. Až čas a zhodnocení podzimní části ukáže, jaké výhody a nevýhody má tento nový herní systém.  

Můj tým Pirates ACS je ve všech soutěžích, abychom měli ověřený náhled na počet bodů z každé herní skupiny. Ze žádné soutěže nemohu postoupit, ani sestoupit. No, ale každý si se mnou může zahrát …

V případě postupů a sestupů se v ligách má daná pozice v umístění přenáší na nejblíže zainteresované týmy a kouče.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář