Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal po 11. kole F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L.

tit_co-tyden-dal_200.jpg

​To byl zase week, ty krávo. Sparta dělá radost, ranám navzdory. Náskok se sice nezvětšil, ale sebedůvěra roste....Budem vládnout, nemějte strach!

V nastalém zmatku tohodle kola se mi zalíbil jeden komentář na internetech....Rozhodčí se konečně srovnali, na jednu špatně odpískanou penaltu pro Slávii tu máme jednu nesmyslnou červenou pro Spartu. Tak ale popořadě.


 

Hradec - Sparta: ještě předtím, než se dostanu k samotnému zápasu. V Hradci některé restaurace z obav o bezpečnost zůstaly zavřený. Tleskám nohama, prej jim to Policie na dotaz doporučila. Jsou idioti, co ze sebe rádi dělaj blbce jenom aby se dostali do regionálního plátku...Kolik v historii ligy za sebou asi tak máme zničených hospod ???

V pátek návrat ze Sevilly, v neděli do Hradce na novej, vyprodanej stadion. Těžká písemka. Jenže my nejsme žádní blbci, došli jsme si pro další výbornou. I přes nesmyslnou červenou pro Victora. Tvl, zase jednou udáváme trendy. Žlutá za ničení trávníku, druhá za příliš vysoký výskok. Rozhodčí neváhal ani vteřinu, měl ji vytaženou snad dřív, než Olatunji dopadl na zem. Takovou přísnost na hroťáky bych chtěl vidět v jiných zápasech.....Dvacet minut, jeden faul a dvě žlutý. Victor se ale ještě před vyloučením přimotal k první brance. Kara si to tam s jeho přispěním pěkně povodil a uklízel k tyči. Po červený chvíli trvalo, než jsme se srovnali....Ale zase. Brian se kurva učí a neopakuje chyby. Chvíli to vypadalo na Teplice, jenže přišlo vysunutí Krejdy do středu zálohy a bylo po Hradci. Po Kuchtičově přizvednutí má na noze druhou branku Zelený, ale opět, zas a znovu neproměňuje. Nevadí, Krejda na půli točí domácího, odevzdává Preclíkovi a ten rýsuje na Karabce. Ten aby se v tom vápně bál, ale nelekne se a uklízí i po druhé. Hradec krom skoku plavmo Ládi Krejčího nic nemá, jde se do kabin a na Velkou pardubickou. Parádní závod, bude salámek. Zpátky do Hradce, prvních deset minut nepůjčujem Hradci míč. Neskutečný, v deseti a s tím, co mají chlapci v nohách. Hradec dostává čuchnout po dorážce Pilaře. Chvíli to vypadá, že to budou nervy. Jenže Ládík posílá do úniku Kuchtiče a ten Bajzu přehazuje. Pohoda, klídek. Výhra může být i vyšší, ale nemáme už hlad a počínáme si v koncovce dost lehkovážně. Kuchtič nedotáhne blafák, Sejk dvakrát hamouní, Péša neprostřelí obranu. Dobrá práce, hoši!

K domácím moc nemám, Kotala mi bylo docela líto. Pilař v rozhovoru označil červenou pro Olatunjiho za nádherný moment a sdělil národu, že Spartu měli na talíři. Někteří frajeři by měli prostě držet hubu a bejt sakra rádi, že je může živit kopání do míče.

Peterova hra nohama znamenala, že jsme při držení míče prakticky nevěděli o tom, že nám frajer chybí. Hrozně důležitý faktor vedoucí ke klidnému vítězství. Přesto mne inkasovaná branka docela nebavila, za mne by to měl brankář na brankový čáře zalepit. Ale to je jen tak mimochodem, Peterovu pozici vůbec nemá cenu řešit. Viťas bude velkej hráč, opět velmi dobrý výkon. Asger spolehlivej. Láďa hráč zápasu. Že nemůže hrát v záloze....Pche. Naprostá dominance. Preclík napravo klasicky velmi dobrej, koukat na jeho práci s míčem se neomrzí. Jarda Zelený mi nepřišel tak zlej, jak jsem se dočetl. Na backupa po delší absenci dobrej výkon. K velmi dobrýmu chybělo proměnit šanci. A vydržet, přišlo mi, že se v průběhu času ztrácel. Což bych od frajera, co čeká na šanci, nečekal. Sáďa dal opět zapomenout na Qazima, Kaan rozděloval a panoval. Zdá se mi, že nám přestaly šlapat standardky, Luboši, dělej s tím něco. Kara zase jednou ukázal, proč ho máme v kádru. Výborná odpověď na neproměněnou šanci v Seville, snad na ten výkon zase brzy naváže. Šulo po chvilce střídal pro zranění, to je hodně blbý. Potřebujem ho zdravýho a ve formě. Victor nedostal moc času. Kuchtič za mne odvedl lepší výkon, jak v Seville, míče podržel, prostor dělal. Svou šanci proměnil na pána. Wiesi dostal hned po vstupu na hřiště úplně nesmyslnou žlutou (nesmyslnou od Hocka, nikoliv od Tomáše). To je těžký. Ale své průniky tam měl, myslím, že ho Preciado dobře hecuje k makání. Qazim přijde a hned o něm víš. Myslím, že jeho entuziasmus byl hlavní příčinou toho, že jsme zápas nedohráli před vlastním vápnem. Kouzelnej hráč, použitelnej v jakýkoliv situaci. Asi se tu rodí láska....Péša se Sejkem tam pár momentů měli, za dvoubrankového vedení o deseti i to zaslouží pochvalu. Ale to řešení musí být lepší, jinak z toho víc než štěky na pár minut nebude.

Briana jsem zmínil už v článku, jestliže má na stole prodloužení, musíme jen doufat, že ho rychle podepíše. Výborná práce, výborné nastavení týmu, žádný kuňkání nesmyslů do televize. Velmi dobře zvládnutá pasáž mezi reprecykly, těším se na další.....Začátek roku 2, tohle budou velký věci!


OSTATNÍ ZÁPASY:

Sobotní odpoledne jsem odbojkotoval. A asi jsem litoval jen toho, že jsem si nepustil Sigmu. 4 fíky a všechno od obránců? Pecka. Aspoň jsem stihl rozhovor s Kuličem. Opět dobrý, ten kluk mne baví. Bolka bude muset zabírat i venku, jinak bude rumák v prdeli. Souboj Budějovic s Karvinou rozhodl Alli. Kdo taky jinej, výbornej hráč. V týdnu jsem si přečetl plky trenéra Brna o tom, jak nemaj hráče a jak to maj těžký. Docela by mne zajímalo, co za tím odchodem do Budějovic je....Asi ho to tam nebavilo, aby taky jo, když na ty krumpáče musel koukat z lavičky. Na Bohemce se prý nehrál fotbal....To jsme všichni zvyklí, ale že tenhle stesk přijde od trenéra domácích, to je rarita. Myslel jsem, že to nějak umlátěj, ale Vrbička veze bod. Teplice zase jednou podrželi veteráni. Mareček se nechal vyloučit a Grigar při druhé brance zase jednou padal jak benický šraňky. Svědík konečně posadil Kopytu, teda Vechetu a Cicilia mu otevřel skóre. To je taky zajímavej hráč, ale asi divnej pavouk, přesto ho Svědík chtěl zpět a jsem zvědavej, jestli se zase rozstřílí, nebo to byl jen záblesk. Večerní Baník jsem si ale dal. Paradoxně se mi jejich výkon docela líbil, jen nepřinesl výsledek. Pardubice hrály otevřenej fotbal, bylo to docela pěkný. Kryštof opět velmi dobrej, snad mu to vydrží a přenese si to domů. Velmi dobrý výkon odvedl i Kukučka, který si jako jeden z mála stoperů v lize poradil s Tankem. Velmi dobrá práce. Na place byl nejlepší asi Ewerton, připsal si nádhernou vyrovnávací branku a měl tam ještě jednu pěknou pumelici. Baník dál tlačil a Pardubice hrozily z brejků. Hlavně Sychrovo řešení bylo opravdu šílený. A když jinou lemplovinu předvedl v závěru na druhé straně Kubala, body se dělily. To je taky dřevo, víte to?

V neděli večer byla prča. Liberec skutečně nevylezl z vápna, hlavně v prvních deseti minutách a Douděra tak mohl jen čumět, jak navyšuje na 2:0. Rychlé snížení přinesl Schranz. Slávie ale dál měla namále, jenže Liberec své šance nevyužil. Na začátku druhé půle přišla penalta, kterou viděl jen video asistent Zelinka. V závěru rozhodl Zafeiris, toto kolo se prostě fotbalistům dařilo skórovat. Docela by mne zajímalo, kam vyběhl Chaluš. To je hodně zajímavej hráč, jenže má vždycky nějaký takový výpadky. Po zápase se nám Kšiltovka svěřil, že ruku neviděl, ale bylo to podobný jako Ogbu v derby. Ten už si taky nevidí do huby. Asi už přes ten kšilt nevidí. A tak jsme si ještě mohli poslechnout vyzdvihnutí úrovně fotbalu, soupeře, hřiště, vlády a strany. Má to těžký, ví, že to směřuje do hoven, ale dokud jim z nich čouhá aspoň ten kšilt, musí se brodit. Plzeň nad Jabloncem brzy vedla po hloupém zákroku Štěpánka na Traoreho se totiž kopala penalta. Ale Jablonec otočil. Látalovi začala fungovat útočná dvojka Krulich-Chramosta, to se asi nebude Drchymu líbit. Plzeň ještě před půli srovnala, vedoucí gól po vlastňáku Štěpánka (za koho ten chlapec v neděli hrál?) ji sebral faul od VARu, který není v záběrech TV!!! Je tohle možný? Plzeň vedení nakonec na svou stranu strhla, ale musela se do konce záběru klepat. Trenér Koubek mne docela překvapil rotací, proti zápasu v Astaně nehrál Cadu, Kopic, Bucha, Chorý a asi zraněnej Hejda. Dobrý pro ně, že to zvládli, ale byl bych překvapenej, kdyby to fungovalo v závěru podzimu.

CO NÁS ČEKÁ V PŘÍŠŤÍM KOLE? 

Nic, je "reprenuda" .... Dovolím si pár vět k nominaci a nějakýho toho šumu kolem těch našich špílerů a asociace.

Jen jsme vytiskli minulý týdeník, vyskočila na mne zpráva, že se Erich Brabec stal novým technickým ředitelem svazu....Přešlo to prakticky bez zájmu. Já bych ale taky nějakou funkci (home office, dvě tři hoďky denně mezi spánky) chtěl a tak se ptám, kdo, jak a proč to vybírá.

Aniž bych chtěl nějak snižovat Erichovu historii a schopnosti, pojďme se na to podívat. Jako hráč Sparty ještě z bilboardů prodával permanentky na Slávii...To je jen na rozjezd, vím, že je v tom nevině. Pak se rozhodl být trenérem, kromě úprků několika našich mládežníků prakticky kamkoliv nedokázal nic. Tak nás začal obšťastňovat v televizi jako expert. Přínos toho jeho kuňkání nula. Jak jsme si mohli ověřit i v posledním Dohránu. Jen pár příkladů, červená pro Olatunjiho přísná (ani zmínka o tom, že nesmyslná), penalta v Liberci uškodila krom domácích i zápasu (ani slovo o tom, že byla nesmyslná) a Lukáš Mareček se musí z červený poučit (to tak 40 letí frajeři mají.…), pak už jsem ho začal přetáčet..... Zpátky k jeho životopisu. Následovala totiž zničehonic funkce v ženském fotbale, strávil měsíc na výletě na mistrovství světa a přijel s velkými plány, jak ten nesmysl zpropaguje a posune kupředu. Aby za dva měsíce skončil, protože se stal technickým ředitelem svazu.....Taky vás zajímá, co vlastně technický ředitel dělá? Tak vězte, že "Úkoly, které jsou před Erichem, jsou sportovní úspěšnost FAČR. Ať už se jedná o reprezentaci, mládež, vzdělávání trenérů. Prostě všechny úseky, které tam jsou". Tak to je snadný, že jo....Trošku z toho na mne vyzařuje, že jim bude Erich dalším Pepou Chovancem, který za teplé místečko odkejvá a udělá cokoliv a kdykoliv. Psotka se jim na to vysral po roce, když zjistil, že nic nemůže a na všechno musí čekat....A zbývá vyřešit poslední otázku....Kdo že to ty lidi vybírá? Po konci Psotky tím svaz pověřil Ericha, ale bylo jim jasné, že to s funkcí v ženským fotbale nejde sloučit. A svaz nechtěl hledat ředitele delší dobu, proč taky. Erich se jim vyprofiloval díky hráčské i trenérské (!!!) kariéře. A tak ho navrhl předseda, místopředsedové a generální sekretář a předseda poradního orgánu Sportovní rady Vladimír Šmicer návrh podpořil.....Takhle jednoduchý to je.

Erichův nástup svaz chytře oznámil běhen šílenství Jardy Šilhavého s další nominací....Je naprosto neuvěřitelný, co zase Myšpulín během nominace plácal. Já se nechci moc bavit o jménech, pár tahounů je jasných a kdo pojede jako devatenáctej a další je celkem jedno...Všichni jsme třeba rádi, že si Filda Panák může v klidu odpočinout, ale zdůvodňovat jeho absenci tím, že se mu nehodí do systému, to je neuvěřitelná komedie. Přitom to pro Jardu mohly bejt snadný body. Říct, že víme, že s jeho zdravotním stavem potřebuje spíš úlevu než vláčet po nesmyslných výletech....Tak to vem čert. Ale úplně mne vyděsila věta, že nebudem na základě aktuální formy měnit tým....Ty krávo, vole, to jsme snad jediný na světě, kdo v nominaci reprezentace neřeší aktuální formu. A tak tu máme brankáře po třech zápasech poté, co rok seděl na prdeli, frajera, co je mu liga tak malá, že z posledních čtyř zápasů šel z placu třikrát o půli nebo inženýra, co se z aktuální formou propad ve svém klubu za Chytila, Burena a Tijaniho....Ale v březnu góly dával, tak co. Takže my na formu serem, máme systém, do kterého se nehodí nejfotbalovější stoper z ligy a k tomu věříme, že náš tým umí v těžkých zápasech vždycky zabrat. Tomu říkám vrchol českýho fotbalu. A hlavně nekritizujme, protože by to ty naše umělce mohlo vyděsit. A tak si radši počteme, jak Coufala přešel strach z nominace Ládi Krejčího nebo Tomáše Čvančary...Že se prej v repre chovaj dobře....Někteří frajeři by měli prostě držet hubu a bejt sakra rádi, že je může živit kopání do míče. Ten Šilhavej je takový vemeno, že z případnýho postupu z historicky nejslabší skupiny ještě udělá životní dílo. EURO je za humny, byla by velká škoda tam nebejt, ale přát těmhle namyšlenejm nýmandům je čím dál tím těžší. Jsem hrozně zvědav na návštěvu v Plzni proti Faerským ostrovům. Pokud ty lístky nerozdaj, čekám poloprázdno....Protože fakt netuším, kdo by na to dobrovolně šel. Já to mám tři zastávky autobusem a povím vám, že ani za zlatou krávu. A to pořád reprezentaci fandím, jinou totiž nemáme. Ale děláte mi to těžký, kundy....

Áčko

Albánie - ČR

Z obyčejně těžkého zápasu na půdě nevypočitatelného soupeře jsme si udělali zápas roku. Jsem zvědavej na Šilhavého taktiku, jsem zvědavej, jak se vypořádá s absencí Krále. Jsem zvědavej, jestli se zas ke všem standardkám bude srát Coufal a kopat je do prdele. A jestli naše sázka na to, že když musíme, tak zaberem, zase jednou přinese kýžené ovoce. Už míň zvědavej jsem na případné chvástání svazu, trenéra a hráčů pokud zase jednou štěstí sedne na vola a dokážem tam vyhrát. Jo a těším se na Qazimka, jsem zvědavej, jestli bude v základu.

ČR - Faerské ostrovy

Tady se "těším" na holomajznu. Vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby Šilhavej udělal kovbojku i z tohodle. Rybáři už maj asi po sezoně, tak jim možná přijedou i nejlepší borci. Poločas tomu dám, pak už je ale naštěstí NFL....Doufám, že uvidím v základu inženýra, ať je nějaká prča. A těším se, jestli za Faerské o. nastoupí Faero O. z Klaksvíku.

Ostatní zápasy

Jsem hrozně zvědavej na Lucembursko. To mělo historickou šňůru tří kvalifikačních výher a pak smolně prohrálo v Portugalsku (0:9). Teď jedou na Island a hlavně v pondělí mají doma Čoboly. Ztrácej na ně tři body a i kdyby na Islandu prohráli, Slováci asi těžko v Portugalsku něco vydřou. Takže to může bejt hrozně důležitej zápas. Slováci teda pod novým trenérem začínají dávat smysl, ale stejně mi ten škodolibej majk říká, že tam budu Lucembursko tlačit.....

U21

Psychopárci vstoupili do kvalifikace dobrým výkonem na Islandu, ovšem bod z toho žádný nebyl. Teď jsou na programu dva domácí zápasy. V pátek Wales a v úterý Dánsko. Nic snadnýho, ale věřím, že ta kvalita týhle generace dokáže přebít i neschopnost jejího realizačního týmu. Určitě si oba zápasy pustím. Suchopárek říkal, že nebere nic jiného než šest bodů. Má koule. Snad to bude vidět i na sestavě. Těším se na Vydru, Karabce, Sejka, Suchomela, Daňka. Zvědav jsem na Kabonga, Juráska, Tkáče nebo Višinskýho. Tak snad mi tam nenadělí duo kopyt Fila Vecheta.

Tenhle týden bude klídek, tak se pojďme připravit na ty další...Bude to totiž velký. Do Ježíška nám zbývá ještě 12 ACS zápasů. To je tak 40 góláků.....

(majk)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář