Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, po 15. kole F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L.
tit_co-tyden-dal_200.jpg
Máme za sebou další dva těžký zápasy. Čekali jsme asi všichni víc. Výsledek ve Skotsku je pro mne zklamáním, s výhrou na Baníku jsem počítal, ale myslel jsem, že bude stát daleko míň úsilí. Takže asi dobrý, nejsme holt kapela, abychom jen vyhrávali.

Baník – Sparta: nejsem smutný, z tří bodů, co jsem považoval za ložený, jsem vlastně dost nadšený. Nadřeli jsme se na ně. Velkou pochvalu zaslouží brankář a stopeři. I přes asi sedmdesát rohů Baník z nich vlastně nic extra loženýho neměl. A to ani když tam poslal Almásiho s Klímou. Vlastně dvě rozehrávky na kraj vápna s následným pasem zpět do vápna....To jsme si nakoukali a už nepřipustili. Díky Vindahlovi nás to ani nevyšlo moc draho. V první půli jsme vápno soupeře navštívili jednou, byla z toho penalta a správně odvolaná pro ofsajd. V druhý půli jsme chytli nástup, tečovaná střela Pavelky, série rohů a gól. Jak jednoduchý to je. Trošku mne mrzí, že jsme v tom nepokračovali. Přišlo mi, že se sunem do módu ubráníme to líp než v Teplicích. Klid mohl dodat Pavelka, který po perfektním Kuchtově pasu pelášil sám na branku. Zakončil vedle a krom repete v závěru, kdy i díky puštěnému faulu ani nezakončil, to bylo asi tak všechno, co jsme dopředu předvedli. Bylo to vydřené, ubojované. I takové výhry se počítaj, dokonce právě takové body nakonec znamenaj titul. Je vidět, že tu stálou formu neudržej nikde, o to cennější je, že i bez ní vyhrajem. Po jedincích moc nepůjdu, musím ale říct, že jsem opravdu překvapenej z míry podpory, kterou dostává Honza Kuchta. A pokračuje to i v médiích přes reprepauzu. Vyslal dvakrát perfektně Pavelku, to mu neberu a tleskám za to....Ale přihrávky dozadu, zejména na naší polovině, to byly v posledních dvou zápasech jenom dárky pro soupeře. Já jsem v tomhle stará škola, chtěl bych útočníka vidět hlavně ve vápně a jak zvedá ruce nad hlavu. A ne jak běží padesát metrů jak Bořil, aby dostal žlutou kartu. Jo, když jsme u těch žlutejch, co předvedl v zápase rozhodčí, bylo na přesdržku. Nicneřešící zájezd Lischky do Haraslína na půlce hřiště bez žlutý karty znamenal jasnou povolenku zajíždět. Hrůznej výkon. Poslední bod, diváci. Sice jsem tam nebyl, tak nevím jestli s respektem a pokorou můžu vyjádřit svůj názor. Ale Baníkovci nám pomohli, nejen začouzeným hřištětem v době náporu Baníku, ale i nesmyslným zahazováním střídajícího Šula. To bylo vtipný, jak Lukáš jakože chtěl jít kolem, ale nešlo to. :-). K rozmláceným hajzlům nic nemám, když mne to neomezuje ve sledování zápasu, je mi to vlastně celkem buřt. Určitě mi někdo vysvětlí, že i to vede k lepší atmosféře. Zase ten Vlasta s Marií. A jestli Marie o ty dveře zavadila, tak šly prostě ven no.... Hráče jednotlivě rozebírat nebudu, viděli jsme kompaktní výkon hlavně směrem dozadu. Jen se přidám k Brianovu konstatování, že jsem na ty kluky hrdej. Pár hodin po zklamání ve Skotsku tuhá bitva v Polsku....Vlastně jednu speciální pochvalu bych tu měl. David Pavelka šel v druhém poločase hrozně nahoru, odstartoval to tečovanou střelou na roh, pak tam měl ty dva úniky a dozadu docela fungoval. Dokázal, že v kádru místo má, ačkoliv nějakej progres u něj už můžem těžko čekat. Dokud ale bude trpělivě čekat na možnost něco zalepit a pak to odehraje takhle, nemám s ním problém.

Ostatní zápasy: v Budějovicích možná nejsou mrtvej tým, ale jsou poslední...Aspoň naší lize první představily Mongola. Teda na hřišti. Ve vedení ho maj od léta a majitele dlouho. Logické vyústění, ostatně jsem je tam před sezónou tipoval. On určitě Podroužek zase jasně vysvětlí, že to bude lepší. Je na to dobrá pozice, horší už to totiž mít nemůže. Když nezabral vyhazov opory, zkusil bych vyhodit to poslední, co v týmu ještě dává smysl, trenéry. Volnej je Martin Hašek a ten se umí vyhnout baráži. Ale Podroužek říkal, že to bude dělat jinak, tak jsem upřímně zvědavej, jak dlouho mu ten plán s nevyhazovem trenérů bude majitel tolerovat. Frťalovi zakládám veřejnou sbírku na sochu, on ty kopyta může fakt dostat do desítky. Nevím jak moc to vypovídá o jeho umění, nebo o kvalitě naší ligy….Stejně jako v Gladbachu musej bejt vděční Šilhavému za probuzení Tomáše Čvančary, musím poznamenat, že má konstruktivní kritika Erika Prekopa taky přinesla pěkné ovoce. Snad do EURA dokážem zařídit českej pas. Klokan udolal Karvinou, zlatý body pro ně. Do skupiny úplně neschopnejch asi nepatřej, skupina o nic je pro ně jak dělaná. Nemáš zač Veselej. Radek Kováč zase jednou neunes prohru a vystříkal se do Kryštofa. Já ti, Radku, něco povím, frajer ti nastoupí se zlomenou rukou, bejt to na mne, dávno si ji máčí ve vaničce na Strahově a dost bych přemejšlel o tom, jak mu tenhle hazard zatrhnout. A ty na něj takhle. Poněkolikáté neunášíš porážku, přestáváš mne bavit. Od Boleslavi jsem čekal víc než hubenejch 1:0, ale i to se počítá a naděje na šestku je stále velmi živá. Myslel jsem, že bude živější, jenže Svědík se zbláznil a povodil si Plzeň. Ta po výhře s Dinamem a na Slávii připisuje další domácí porážku. Dejte Svědíkovi repre, než si vzpomenu, jak nudně jindy Slovácko hraje! Ze ztrát Viktorie nejsem překvapenej, psal jsem hned, že na honění více zajíců nemaj kádr. A to jim to ještě seká zranění. Přitom proměňovat šance, mohlo to bejt do půle 3:1 a dost pochybuju, že by s tím Slovácko něco udělalo. Hradec Liberec 1:1, mnoho povyku od Kotala. Nevím, nezajímá, nebaví. Škoda, jak se Hradec ze škatulky zajímavý tým dostal do škatulky nezájem. Chtějí body, já to chápu, ale odmítám se toho zúčastňovat. Vzbuďte mne, až se tam něco změní. Když má Sabou radši zkušený kabrňáky, doporučil bych mu poohlídnout se po nabízejícím se Csaplárovi. To by zas mohla bejt s Hradcem i sranda. Dostálovi skončila neprůstřelnost, Broňovci stejně berou s Jabloncem bod a už nejsou poslední. Za pár kol a bez šachovnice, dobrá práce. Slávinka vyhrála celkem v klidu v Olomouci. Jsem daleko k tomu obviňovat každého soupeře, že se vybičuje jen proti nám. Olomouc to zkusila, po vyrovnání nebyla úplně ze hry. Slávie ale předvedla pro mne překvapivě velmi slušný výkon a vyhrála zaslouženě. Tak ta ztráta holt přijde jindy, rozhodně tam do konce podzimní části ještě pár těžkejch překážek mají.

Reprenuda: Šilhavý pokračuje v kouzlení….Čvančara prej zareagoval na jeho dobře míněný rady. Asi se do toho základu nominuje sám dle chuti. V Gladbachu si jistě odfrkli, že jim Čváňu ten náš Myšpulín opět nastartoval. Tomáš totiž dal branku a Jarda říkal, že hrál i dobře. Ehm, Šilhavý by si měl uvědomit, že už je pryč doba, kdy všichni máme zprávy jen z teletextu….Běžela snad 40. minuta, když komentátor právě říkal, že Čvančara má nejméně dotyků s míčem ze všech hráčů v poli. Měl v tu dobu 4, z jednoho byl gól a z jednoho ztratil míč u vlastního vápna….Další si nevybavuju. Opět, donominace Čvančary je samozřejmě správná, ale to zdůvodnění pokulhává na obě šilhavé nohy. A zřejmě v balíčku byl s Čvančim donominovanej Zima….Ehm, ten Zima, co od startu letošního roku odehrál v lize v lednu 63 a 19 minut, pak se zranil, čímž se nominoval do základu v červnu k přáteláku s Černou Horou. Pak odehrál nějaký minuty v přípravě, aby se opět zranil. 16 minut v Serii A mu stačilo znovu na základ v reprepřáteláku v Maďarsku. Pak si dal další pauzu, aby se minutou v říjnu, 120 v poháru a 47 minutama v lize proti Sassuolu opět přihlásil o nominaci. To musí být forma jako hrom, těžko říct, jestli ji teďka potvrdil, protože odehraných 19 minut proti Monze už nemělo na donominaci vliv, ta byla oznámena dřív.

Tahy tohoto trouby se odmítám dál zabývat, bolí mne z toho hlava a nevidím v tom žádný smysl. Není zkrátka možný, aby tohle ustál i kdybychom se na to Euro dokodrcali. Myslím, že v Moldavsku nikdo nedoufal, jak velkou šanci nakonec budou mít….Další týdeník tedy až po relevantním ligovém kole.

Takže, co nás čeká?

Sparta - Zlín: byl bych v klidu, Priske už doma jednu trapnou plichtu se Zlínem zažil...A tentokrát nám reprepauza prospěje, hlavně proto, že se po ní čeká návrat kapitána. Snad i ostatní vydržej zdravotně ok a půjdem do poslední části podzimu v plný polní. Nečekám po reprepauze nějaké extra šetření na Betis, spíš myslím, že půjdem v plné zbroji, aby se najelo na vítěznou vlnu. Dostálovu branku už odemkl Jablonec, je čas vrátit Zlín do éry Pavla Vrby. Handicap a plusák k tomu!!!

Ostatní zápasy: v sobotu odpoledne opět hned čtveřice zápasů. A tentokrát si vyberu. Koubek jede s Viktorií do Hradce a myslím, že bude hodně chtít...Vzhledem k tomu, že Plzeň má v Evropě hotovo, počítám, že do toho půjdou s plnou polní a vyhrajou. Ani ostatní zápasy nebudou jednoduchý. Boleslav jede do Liberce, to je úplně otevřený. Karviná hostí Olomouc, ta už čtyřikrát v řadě nevyhrála. A bude to mít těžký i v Karviný. Ta pod novým trenérem dost zpevnila obranu a neprohrává snadno. Určitě si nepustím Teplice s Bohemkou, čekám, že rozhodne gól, jestli vůbec padne. Večer hostí Slávie Budějovice, tady nevidím žádnou cestu pro Budweis. V neděli odpoledne Slovácko s Baníkem a Jablonec s Pardubicema. Dám šanci Svědíkovi s Hapalem, ale pochybuju, že mou pozornost udržej.
 
Užijte reprenudu a klidný víkendový kolo, pak už půjdem do finiše a bude to velký!
(majk)

PS: celý nezkrácený report CO TÝDEN DAL, kde si Majk bere na paškál i evropské poháry naleznete ZDE. Ostatní příspěvky "Co týden dal" z této sezony najdete >> zde.