Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, ohlédnutí za 19. kolem F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L.

tit_co-tyden-dal_200.jpg

Nám na tom stejně hovno záleží, hodiny bijou, sparťani pijou!!! Třeba v Katowicích. A i když náš všední den začíná velkým frťanem, dokázali jsme zvládnout i poslední týden. V pohodě postup a vydřená výhra v hodině dvanácté. Pojďme se tedy podívat na události posledního fotbalového týdne roku.


Sparta-Teplice: tak tohle nebylo vůbec jednoduchý. Vstup do zápasu byl plný šíleností. Zatímco Láďova zůstala nepotrestaná, po Vindahlově hlavě se řítil frajer sám na bránu…. Sáďa nesmyslně sundavá a jdeme ve 4. minutě do deseti. Chvíli na to Veljko přidává další asistenci a dokazuje, že jsou prostě hráči, kteří by se vracet neměli. Yasser dává svůj druhý gól, opět proti nám. Teplice hodně koušou, my se po přeorganizaci pozic těžko dostáváme na dostřel. Naštěstí Fila v závěru poločasu nenavyšuje vedení po dalším z povedených brejků…. Do druhé půle nastoupila už opět naše Sparta. Válečníci, i v deseti jdoucí za obratem. Ten mohl přiblížit Kuchtič, ale zase jednou pohořel. Nepřesnej byl i Láďa a sněhulák zas jednou vypadal na muže kola. Než k němu doputovala střela Haraslína, matlák ji neudržel a po trmě vrmě xS trefuje do zad xD a vyrovnáváme. V závěru po další Grigarově matlákovině rozhoduje důraznej Olatunji…. Tohle byl velký obrat. Jsou to stejné tři body jako by byly po demolici, ale pro ten mančaft jsou o hodně cennější. Po probenděném úvodu zápasu se kluci ještě vrátili z letiště na hřiště a ztracené body uzmuli zpět. K jednotlivcům jen pár postřehů.... Zrovna když jsem si říkal, jak je Wiesi jako jeden z mála v první půli v roli, pošle tam takovou šílenost na střed hřiště. Pak už vidět nebyl. Zatímco xD šel s výkonem nahoru až po přesunu do středu pole, Qazimův příchod na hřiště byl jasným zlomem. Ten kluk má prostě srdce, proto xS. A když se nedaří, nebo se zdá, že nejsme v roli, dokáže ten tým tím svým elánem parádně nakopnout..... Nakopnout by potřebovali i někteří fanoušci komentující během zápasu na SF. Člověk má dojem, že za nás hraje banda dementů. Vrcholem byl plánovanej přesun Sadílka do Edenu, ovšem ten chlapec už si to uvědomil a hodil zpátečku. Ještě čekám jednu speciální omluvu za nápad oživit to v deseti Mejdrem. Vrátím se k Sáďovi... Nepatří zrovna do mé stáje, ale mám pro to pochopení. Myslím, že už takovou kravinu nikdy neudělá. Někdy se prostě člověk musí spálit. A je fantastický, že máme mančaft, co toho spálenýho zvládne většinou uhasit. Třešničkou na dortu byl poté rozhovor s Brianem. Jestli on za pět let bude mluvit česky, začnu se snad učit dánsky.... Tedy kdyby to za mne v rámci kolektivu nevzal raději někdo jinej..... Někdo jinej to bude muset vzít za Loučku.... Kroutil jsem hlavou, proč zůstává a proč mu Brian svěřuje útočné standardky. Nutno podotknout, že nám hodněkrát vyhrály zápas. Luboš v béčku dává smysl. Provázanosti s áčkem snad nic nebrání. Těším se!

Ostatní zápasy

Středeční dohrávky

Dohrávky z minulého týdne odstartovaly v Boleslavi. Karviná na Boleslav vlítla a než se domácí vzpamatovali, měli tam dva kousky. Přesto mohli domácí do poločasu srovnat, jenže Hilál zahodil penaltu.... Tak se vyrovnání Boleslav dočkala až v 64. minutě. Času bylo pořád dost, ale šancí moc nebylo a plachetnice vesele odplouvala. Budějovice načal Čmelík, který se jim moc nehodil. Docela symbolické. Před půlí dal Hradec druhýho a Zápo mohl začít balit čemodán. Večer na Bohemce bez branek, zbytečnej zápas s nějakou tou emocí od Kozla.

Víkendové zápasy

Sobotní program mne nakonec minul. A zdá se, že jsem o moc nepřišel. Mrzí mne asi jen promeškaná smršt Zlína doma s Hradcem. Kotal říkal, že v Budějovicích splnili úkol a do Zlína si to jedou rozdat….No, Červenka zaslouží velkej respekt co s odepsaným Zlínem za pár neděl dokázal. Pak jsme tu měli dvě šulnuly. V obou utkáních mne to docela překvapilo. O trochu víc na Bohemce. Viděl jsem první půli a nebylo to tak hrozný, ale oba týmy ukázaly, proč mají po podzimu nejméně nastřílených branek. V Budějovicích končí bláznivina s Podroužkem. A nemůžu si ukroutit hlavu, že po Podroužkovi pošilhává Žižkov. To potřebujou vyházet půlku kádru a poslat to ke dnu? Jen 15 branek vstřelily spolu s Bohemkou a Budějovicema už jen Pardubice. Jenže ty si dvě nechaly na domácí derniéru s Libercem. Kovy si tak pravděpodobně zachránil krk. A teď už víme, že tam pokračovat nechce, takže tu máme novou definici vítězství Pyrrhy, dříve Pyrrhova vítězství. No a nakonec nechávám Boleslav. Slovácko skvělý závěr podzimu dokonalo tam. A rum tak místo k majkovi míří na j.prázdniny. O skóre... Bych blil. Kuliče bych ale určitě podržel. A vůbec bych se nesmál jeho lamentování nad těžkým závěrem podzimu. S anglickejma týdnama má problém každý, kdo na ně není zvyklý. V Boleslavi s tím nemohli kalkulovat dopředu, najednou se to na ně tak vyvalilo…. Blbý, no.

Ani nedělní odpoledne mi náladu moc nezlepšilo. Myslel jsem, že by Baník mohl Slávii nějakej bodík vzít.... Jsem prostě nevyléčitelnej optimista. Komické chování v závěru poločasu před vyrovnávací brankou dávalo tušit, že Baník do toho ještě nedorost. A pod Hapalem nedoroste. Myslím, že by to Slávie urvala, i kdyby jim Tanko nedaroval přesilovku. V Olomouci zas vyhrála Plzeň, opět výhru stvrzovala gólem do prázdné branky.... Docela rarita takhle pečetit dvakrát během 14 dnů.

Jo, trvalo to a je to nějaký sušší.... Taky toho mám dost. Bylo to dlouhý a bylo toho hodně. Ale hlad po dalších gólácích, rohácích a boďácích přijde určitě hodně brzo zpět. Tak užijte 50 dní bez ligy, protože pak už to zase začne. Veselé Vánoce a šťastnej novej rok!!! A smrt Slávii, kdyby to šlo....

(majk)