Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, ohlédnutí za 18. kolem F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L. 
tit_co-tyden-dal_200.jpg
Myslel jsem, že Týdeník vyjde už včera, ale pak jsem zjistil, že se mi nesejde dost písmenek. Tak jsem tomu ještě den dal. Ti matláci nejsou schopni vylosovat pohár, vyhodit včas trenéra, najít novýho. A když ho maj, tak si ani nepřepočítaj hlasy. Je zázrak, že s touhle fevolucí nejsme na úrovni Mongolska. Ale los o lístky na EURO jim vyšel neomylně….Neslyšel jsem o nikom, komu by přišlo, že nebyl vylosován. Kromě mne teda….Náhoda, nebo trest?

Co bylo

Sparta – Jablonec: miluju, když se s Brianem shodnem. Plná palba, hotovo nikoliv do půle, ale do 25. minuty? A vůbec nebudu řešit obrannou hru Jablonce. Ten náš tým v týhle sestavě dá s prstem v nose většinu ligy. Obzvlášť, když dáme první šanci. Pokud teda nebudu počítat Qazimovu žíni. Kuchtič snad už posunul kalendář na jaro. Perfektní zakončení. Pas od Kaana měl teda taky vočíčko. Podobně jako centr Preclíka na Šula. Ten si nechal projet bránící hráče a uklízel. Preclík pak dohrál akci a dostal se k lehké dorážce. Hotovo. Pak teda přišlo polevení, ale s tím v tomhle programu a za tohoto stavu nemám moc problém. Zvlášť, když do druhé půle opět nastoupil hladovej vlk. Jenže ze série několika rohů nic nebylo. Že není třeba jít přes mrtvoly nám připomenul Štěpánkův hrozivej zákrok na stojnou nohu Haraslína...Budem ale chránit zdraví jinejch hráčů. Jablonec se pak dostává do brejku a Viťas si skluzem ukončuje zápas a podzimní ligovou sezonu. Video vytahuje zákrok před vápno, což znamená červenou kartu. Asi bych radši, aby to bylo obráceně, ale co už. Zápas se už jen dohrává, Jablonec neví kudy do nás, my se v deseti logicky nikam neženem. Jednotlivce tentokrát hodnotit nebudu, byl to kvalitní týmovej výkon. Náhradníci vzhledem k stavu a situaci neměli moc prostoru zazářit. Každopádně budou muset všichni pořádně zabrat, jestli se chtějí do týhle sestavy dostat. A to počítám, že to přes zimu ještě o dva kusy na pomezí základu vyšperkujem. Nemůžu se dočkat!!!
 
Ostatní zápasy
 
Středeční dohrávky měly silnej úvod. Jablonec zamkl Teplice a ty musely bejt hodně rády, že je to jen 1:0. Celkem brzy se dostala do vedení i Plzeň v Boleslavi, tam to ale mohlo padnout do kterékoliv brány. V Boleslavi šla úroveň dolů, sníh padal a tak k fotbalu nebyly moc dobré podmínky. Přesto oba týmy dělaly co mohly, o výhře Plzně rozhodla produktivita Šulce. Definitivně jasno bylo až po poslední akci. Útočník Chorý si zas neodpustil jeden úlet, líbí se mi, jak to dokáže uhrát, že z jeho nesmyslné odbočky do Trmala dokáže ještě tři minuty proválet se „zraněním“. Je to vůl. Dobrej fotbalista, ale prostě vůl. Teplice v Jablonci srovnaly po nevrácení míče. Liga je liga a na fair play bude prostor v Tipsport lize. Jablonci nakonec tři body zařídil Chramosta. Látal byl v Jablonci tak dvě branky od padáka, nakonec to tam ale dává smysl. První tři kola venku a pak doma Sparta, to je prostě handicap. Jsem na ně zvědav na jaře. A musím pochválit Peltu, ty trable se vyplatily. Trávník na půlku prosince v Jablonci vypadal líp než Trávník kdykoliv ve Spartě.
 
Ve čtvrtek svaz vydal zprávu, že v Karviný nebude video. To jsou, ty vole, umělci. Karviná udělala pro sebe to nejlepší, nepřipravila plochu, odloženo. Vůbec se jim nedivím, když Pitter oplakával neuznanou branku proti Spartě, určitě se už na svazu chystal revanš. S nominací Berka, Ratajová bylo možný všechno. Karvinou chápu, řešil bych to stejně. Druhej odloženej zápas Teplice-Olomouc, tomu už rozumím míň. Ale budiž. V sobotu napadalo takovejch góláků, navíc všude tři v půli….Věříte, že to byl snad první víkend v lize, kdy jsem to nedal? Liberec už za sebou pár divokejch zápasů má, věřil jsem, že Zlín góláka dá a jen nevěděl, na co to bude stačit. Zlín dal tři, ale když jich pět dostaneš, nepřivezeš nic. Přesto cením Červenkovu odvahu, trio Tkáč, Slončík, Bužek bych v základu chtěl vidět i dál. Za domácí se po delší době připomenul Kikin, radost mám i z branky Červíka...Za měsíc už ho chci vidět u nás. Rozhodně víc, než nějakýho Havlíka. Ten si uzurpoval zápas s Bohemkou, 04 branky jsou parádní počin. Poslední měsíc má kluk skvělou formu. Brzdil bych ale nadšení médií, fanoušků i Janů Rajnochů, podle kterých už měl bejt dávno v repre. Že to neříkal třeba před Albánií….Kluk má fazonu na kterou celou kariéru čekal. Ať si z toho vytěží co nejvíc, není důvod mu to nepřát. Myslím ale, že jsme s kvalitou kádru a celkové koncepce dál, než abychom vzali skoro třicetiletého frajera po jednom podařeném měsíci v kariéře. Pro mne to vůbec není téma v souvislosti se Spartou. Večer Hradec dlouho nad Baníkem vedl, Hapal ale tentokrát neproduktivního Tanka nechal na hřišti tak dlouho, až se ucho utrhlo. Možná, kdyby ho v každém z předchozích zápasů nestřídal, mohl mít Baník bodů ještě víc. Nemyslím si, že najednou prozřel, jsem přesvědčenej, že na to jen zapomenul. Je to prostě Pavel Matlal. Pěkná otočka v závěru a docela komplikace pro akci chceme Bolku v šestce. V neděli nebylo moc co řešit. Plzeň sfoukla nebohé Budějovice, Zápo pěnil. Boleslav v Edenu naznačila, že může Slávii pozlobit. I v protočené sestavě měla některé akce, bohužel nedotažené. V úvodu druhé půle Slávie udeřila, chvíli na to dostala dárek v podobě penalty. S touhle fakt nemám problém, když tam obránce hodí takový sáně přes celý vápno, je mi celkem buřt, jestli tam kontakt byl, jestli byl velký, nebo malý. Útočnej hráč tam opravdu není od toho, aby takovým sáňkám uhýbal. A přijít o penaltu jen proto, že si nechtěl nechat zlomit hnáty, to by mi nějak nedávalo smysl. Oscarovi bych za to Oscara rozhodně nedával. Spíš držkovou Kadlecovi, šel tam jak Týtý, teda tydýt. Dojemnější byl Kšiltovkův stesk nad kvalitou vlastního hřiště. A nápad začít v létě dřív….Už vidím, jak pak první odkládá na zimu, aby se mohl soustředit na kvaldu Evropský ligy. Nebo už se ten blázen vidí v Lize mistrů bez kvalifikace? To je totiž jedinej případ, kdy by dřívější začátek ligy s vloženými koly v létě šel v jejich podání praktikovat…...

Co bude

 
Sparta – Teplice: v neděli večer závěr podzimní sezony. Od startu sezony 23.7. celkem 31. soutěžní zápas. Hrozně nerad bych v posledním Týdeníku hledal omluvy, proč jsme se nerozloučili výhrou. Byla by to hrozná kaňka za podařeným podzimem. Navíc Teplice opravdu nejsou manšaft, který bychom měli v sezoně neporazit. Jasně, karty budou rozdány až po zápasu v Limasollu, ale nemyslím, že je důvod někoho nějak extra šetřit. Byl bych rád, aby bylo hotovo do půle, ať se pak můžu soustředit na fotbal rukama a zbytek koncertu si dát jako kulisu.
 
 
Ostatní zápasy
 
Dneska dohrávky. Rozhodně preferuju Boleslav s Karvinou. Chci Bolku zpět do šestky a potřebuju sbírat fantasy bodíky za Marečka, Kušeje a Trmala. Další body čekám od Horáka. Hradec totiž hraje v Budějovicích. Ty to zkusej tentokrát bez domácícho kotle za dělobuchy v Plzni. Ten Koubek je úplnej blázen, ale líbí se mi, že naplňujou Podroužkův slib, že to budou dělat jinak. Mimochodem, po konci smlouvy jim odejde zdarma Patrik Hellebrand….Člověk si pokládá otázku jak moc to tam ještě jde dojebat. Podroužku, sereš mne, šance že další pitomej pisálek (jako třeba já) dostane na hraní nějakej ligovej klub tím asi definitivně zhasíná. Poslední dnešní dohrávkou je zápas Bohemky s Libercem. Kozel to tam taky nakonec nepěstuje tak zle, můžou se taky ještě namotat do šestky po zimě….tak je, Klokane, trošku přibrzdi!
 
V sobotu je na programu pět zápasů. V Boleslavi bude pokračovat boj o šestku, přijede Slovácko. To chytlo v poslední době slinu, myslím, že by to mohl být hodně dobrej mač. Ve Zlíně, pokud se vůbec bude hrát, takové očekávání nemám. Ačkoliv Kotal ode mne dostává větší čočku, než si objektivně zaslouží. Vaří s čím může a nějaké výsledky to má. Ze sestřihů to nevypadá tak blbě. Ale od zápasu ve Zlíně čekám jen tuhej boj. A možná jedničku. V Pardubicích může a vlastně by i měl dát Kozel štempl na povedenou druhou polovinu podzimu. Kovy bude mít možná poslední šanci přetavit líbivá slova v činy. Nevěřím mu, dvojka. Jablonec by si měl doma s Karvinou poradit, jenže těžko říct. Karviná za poslední měsíc odehrála jedinej soutěžní zápas, který byl navíc v druhé půli těžce ovlivněnej sněžením. Teď je čeká druhej výjezd přes celou republiku během čtyř dnů....Večerní Klokan s Budějovicema jako televizní šlágr dne? Pravděpodobně beze mne. A nebyl bych překvapenej, kdyby to bylo i bez Zápotočnýho. V neděli to bude jiná káva. Ve tři Slávie na Baníku, pokud teda Luftjarda nenajde důvod proč tam nejet....Docela bych si i vsadil, že něco zkusej...Covid, marodka, dopravní situace, rozptylové podmínky? Plzeň zase jede do Olomouce a tam to určitě nebude mít lehký. Skoro bych řekl, že tam prohraje. A večer už podzimní korunovace....
 
Užijte si poslední week!
(majk)
 
Celý nezkrácený report CO TÝDEN DAL, kde si Majk bere na paškál i Evropské poháry a MOL Cup naleznete ZDE. Ostatní archivní příspěvky "Co týden dal" z této sezony najdete >> ZDE.