Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, ohlédnutí za 16. kolem F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L. 
tit_co-tyden-dal_200.jpg
Tak po výživný reprenudě konečně pokračoval fotbal. Místy tedy spíš kokoti na sněhu, ale to na konci listopadu překvapí málokoho….Tak se na to pojďme podívat.

Návrat k reprenudě

Vlastně to dopadlo nejlépe jak mohlo, neschopa je venku a repre postoupila na EURO. Je až dojemné, jak po konci Šilhavého sedmá „velmoc“ rychle zapomíná a staví ho do role skoro hrdiny. Ještě dojemnější byl rozhovor s manažerem Pešírem….To se pak člověk nemůže divit, že to vypadalo, jak to vypadalo. A nově uskupená, trenéra hledající parta s Šádkem či (neúspěšným) expertem na všechno Erichem Brabcem nám do budoucna taky nevěstí nic dobrého. Aspoň se už ale předseda nechal slyšet, že řešení bude koncepční. To je dobrý vědět. Tak mne napadá, jestli už někdo někdy prohlásil, že hledá nekoncepční řešení…Ale třeba to naše fevoluce dopracuje až k tomu. Pryč od toho.

P.S.: bylo by fajn řešit podobně neschopné, možná vzhledem k materiálu ještě neschopnější hovado u Lvíčat....Tam už není na zaváhání vůbec žádnej prostor.


Liga

Sparta – Zlín: moc nerozumím celkem ponuré náladě, která se na mne po zápase nesla z příspěvků bratrů ve zbrani. Moc nevím, co kdo čekal. Po reprepauze to málokdy bejvá přejetí Slovácka pět nula. A když to vemu kolem a kolem, tak k tomu vlastně bylo i v neděli spíš blíž než dál. Vděčit za to můžeme samozřejmě hlavně první půli.....Otevření konzervy už ve třetí minutě je vždycky výborný. Jen věčná škoda, že jsme na druhou branku čekali až do závěru poločasu. Šancí na výraznější odskočení a mnou vzývané tři góláky do poločasu tam bylo mraky. Jenže zejména Kuchtič vraždil, co šlo. Začínám si myslet, že jako jedinej z hříšníků opravdu do Belmonda nechtěl, jenom netrefil na pokoj. Což by i vysvětlovalo, že s sebou nevzal Viťase, aby kluci byli dřív doma...Dobrou šanci měl i Wiesi, jenže to řešil na Zahustela. V druhý půli jsme výrazně polevili, krom břeven Sádi a Wiesiho tam moc nebezpečí nebylo. Zlín zahrozil dvakrát Dramém. Nejnebezpečnější mi ale přišel brejk Vukadinoviće, od kterýho bych chtěl slyšet vysvětlení, proč to neposlal zcela volnému Slončíkovi na střed. Mám kamaráda a mnohaletýho spoluhráče, od kterýho dostat balon, když mohl věc řešit sám, bylo hrozně náročný....Vždycky říkal, já tě neviděl....Fakt byl přesvědčivej, že přehlídl i mne. Na malém hřišti, asi přes tu zadní tyč.....Zlín se na dostřel nedostal, proběhlo se nám na place pět střídajících hráčů, máme tři body v suchém triku i přes sněžení či déšť. Čeká nás toho do Vánoc ještě tolik, že bych už koukal dál.

Hostama se moc zdržovat nehodlám, jen mne mrzí, že fotbalista jako Slončík tam leští lavici prdelí. Ale těžko Červenkovi vyčítat malé koule, nebál se postavit Bužka či Tkáče. Asi ví, co tam dělá. Zlín teda hodně drží Dostál, ale celkově ten tým působil úplně jinak než pod Vrbou. Dává to smysl. Jsem hodně zvědavej, jestli jim to vydrží i na jaře, nebo to spadne zpátky do podprůměru. Jinak si musím pochrochtat, myslím, že Didiba proti nám vždycky hrál jak pánbůh, tentokrát mu to tak nelepilo. Doufám, že si to nechal na příští týden.

A ti naši? Vindahl nám nenápadně nabírá zajímavou ligovou sérii bez obdržené branky. Stopeři opět v pohodě, Pany nejaktivnější v rozehrávce. Ve středu hřiště jsme vůbec neměli problém, Sáďa těsnil, Kaan rozdával. I wingbeci předvedli slušnej výkon. U Jardy už bylo načase, po rozpačitém úvodu sezony v poslední době ukázal, že s ním stále můžem počítat. Wiesi předvedl dobrý výkon, ovšem zabil to špatným konečným řešením. A samozřejmě tou chujovinou s Bartošákem. Za stavu 2:0 úplně zbytečný. Na křídlech Veljko zastínil Šula. Ten má teda poloasistenci po Dostálově vyražení před druhou branku, ale jinak byl vidět spíš při ukázkovém návratu a při divadle během střídání. Tleskám Brianovi a věřím, že si z toho nebudem dělat zbytečnou hlavu. Potřebujem hráče s chutí hrát furt, sbírat body, rozhodovat zápasy. Mít je prostě nastartovaný. A taky je potřebujem držet zdravý. Na příkladu práce se Šulem vidím od Briana velký poučení proti jaru, kdy jsme si Šula mnohdy zbytečně uvařili. Ať si mává, ať si gestikuluje, jsem ale přesvědčenej, že si ho realizák potom uklidní. K Veljkovi opět jen tolik, Roso opcuj. Ten kluk má neskutečnou individuální kvalitu, přesto působí týmově. Tady jsme našli poklad, pochyby mám o našem pokladu na hrotu. Mne ty neustále poznámky o tom, jak pěkně běhá, jak pěkně dovede přihrát či pomoct při presinku přestávaj bavit. Z poloviny šancí prostě musej bejt góláci. Tady není omluva. Honza měl i loni lepší jaro, zkusil bych mu v kalendáři urvat tři měsíce. Střídající hráči to měli těžké, tempo opadlo ještě před jejich nástupem. Nejaktivnější mi přišel Olatunji, velkou radost jsem měl z návratu kapitána na plac. Qazimek působil nepatřičně klidně, počítám, že to v něm bouchne ve čtvrtek. Kara potřebuje hrát, když se hraje fotbal. Přesto tam pár momentů měl, většinou to ale zadrbal či pro mne překvapivě nepřevzal dobře míč. O Péšovi tentokrát vůbec nevím, jestli se dotkl míče....Těším se, až si všimnu, protože z toho zas bude určitě gólák.

Víc k tomu asi nemám, psal jsem to již na začátku. Tři body super, výkon v první půli velmi dobrý, pak údržba. Když to nebude pravidlem, mávnu nad tím rukou.....

Ostatní zápasy

Někteří lidi nevěří, že bob trenéra Kozla zvítězí. Vpředu jede Ghali...Ofenzivní záložník si v 36. zápase po přesunu na kraj obrany připsal první branku za Liberec a s prvním sněhem přidal i druhou. Trefil to pěkně, bobař jeden…..V druhý půli jsem tam zkoušel párkrát přepnout, ale viděl jsem hovno přes tu bílou sračku...Vlastně totéž jsem zažíval v druhé půli i v Karviný, ale produktivita Zmrzlého aspoň dává logiku. A Julda na čele tabulky střelců, tleskám nohama. Jílkovci po sérii nezdarů konečně vyhráli a šup na čtvrtý místo. Ten boj mezi 3.-7. místem bude pěkně vyrovnanej. Jsem docela zvědav, kdo si první spočítá, jestli není lepší být sedmej než pátej. Zápasu Hradce s Plzní jsem se po pípnutí na Livesportu věnoval asi nejvíc. Hradec hrál dobře, jak je u Kotala obvyklé, tak hodně organizovaně zezadu. Ale vůbec se nestyděli vyrážet do brejků. Mohli tam něco dotáhnout. V druhý půli je Viktorka zmáčkla a zaslouženě vyrovnala. Na víc to ale nebylo. Koubek zase o poločase stáhl Vlkanovu…..Je mi záhadou jeho propad. Asi by si všichni oddechli, kdyby už v tom Hradci zůstal. Teplice s Bohemkou prej docela dobrej fotbal na konec? Nevím, opravdu nevím. Já se totiž o fotbal vůbec nezajímám! Ale někdy na ně budu muset juknout, protože ta sláva kolem Chaloupka mne udivuje. Stejně jako jeho prodloužení v Teplicích, když o něj snad usiluje žid….To nedává smysl krom Teplic pro nikoho. Vyrovnávací brankou se blýskl Matyáš Kozák, snad mu to pomůže k většímu počtu odehraných minut. Pohádka o bodu za jednoho Horu a půlku trenérského tandemu se nakonec v Edenu nekonala. Ale Budějovice nosála Kšiltovku pozlobily asi víc než Tomić. Slávie to tam nakonec dotlačila, to bylo slávy. Podíval bych se ale opět na Koubka s Podroužkem u těch budějovickejch klaunů….Hráči prosili, ať trenéry neodvolává...Ten to svatosvatě slíbil do novin, aby dva dny před zápasem ty siamská dvojčata rozřízl. A bylo to v takový rychlosti, že si Zápo ani nestihl s Niklem popovídat. A prej se pro ně nic nezměnilo...Tak takovýho kooperačního trenéra bych chtěl dělat taky. Mimochodem, Budějovice už vylítly z poháru, kterej chtěly vyhrát, takže zbývá jen ten útok na první šestku. Tam ještě bude prča….Svědíkovci si povodili Hapala….Konečně někdo. Celý podzim hraješ hovno, sbíráš povinné body, pak se ti povede vyhrát v Plzni a vše je jinak. Já bych teda ty chvalozpěvy na Slovácko brzdil, fotbalem baví velmi málo a skore 20:16 po 16 zápasech tomu odpovídá….Tohle snad může bejt dobrý jenom u repre…..Jablonec doma otočil s Pardubicema, Kryštof nedal penaltu….Poprvé od začátku září nastoupil v základu Vojta Patrák....A dostal žlutou. Nic jsem z toho neviděl, tak nemůžu soudit.


Co nás čeká

Pardubice – Sparta: vůbec bych se nedivil, kdyby hrál Radek Kováč o život…..Ale věřím, že ze svého neodbočí a nám jejich snaha o aktivní hru sedne. Těžký teď tipovat v jaké sestavě tam nastoupíme, ale vzhledem k delší pauze a vyléčení mnoha marodů si myslím, že ať to Brian namíchá jakkoliv, neměli bychom mít problém. Byla by škoda v posledním venkovním ligovém zápase cokoliv ztratit.

Ostatní zápasy

Sobotní odpoledne nabízí hned čtyři zápasy. Jablonec-Teplice určitě vynechám, do Budějovic na Hradec se taky nechystám hodit oko. Ze začátku si dám Boleslav s Karvinou, musím ohlídat tu první šestku a vzhledem k dvojutkání se mi Fantasy sestava zaplnila Boleslavákama...Mám dokonce i brankáře, tak počítám že nějakej Lojza z Karviný tak do desáté minuty otevře skóre. Celkově ale věřím, že je Boleslav udělá. Zajímavý by to mohlo být i v Olomouci, když teď všude čtu, jak to Slovácko dobře hraje. Moc tomu ale nevěřím. Sigma, když je v plné síle, hraje dobře. Juldovi dodá servis, navíc má výborné standardky. Věřím Jílkovi. Večerní šlágr Bohemians-Liberec? Moc věcí mne tam neláká, bude to boj. V neděli ke Spartičce Baník doma s Plzní? Věřím Viktorce, Baník už má svůj zápas roku za sebou. Ale je pravda, že Plzni docházej lidi a ten výlet do Kosova by je mohl přijít draho. Může to být zajímavý. To ve Zlíně i přes jejich zlepšené výkony moc zábavy nečekám, myslím, že bude rozhodnuto než padne v NFL první touchdown.

Objednávám 6 boďáků, 5 góláků a vychladit rum. Ten pak, prosím, zabalit, vemu si ho s sebou.

(majk)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: celý nezkrácený report CO TÝDEN DAL, kde si Majk bere na paškál i evropské poháry naleznete ZDE. Ostatní příspěvky "Co týden dal" z této sezony najdete >> ZDE.