Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, 5. kolo F:L

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané kolo F:L.


Teplice – Sparta: tady to tentokrát vemu stručně. Hodně blbej zápas. Láďa po mindě červená. Neměl bych problém, kdyby ji frajer vytáhl hned....Ale že by šlo o zjevnou chybu, na kterou musí upozorňovat video? Nevim. Že zápas dohrál Fila, je mi taky záhadou. Nezačali jsme dobře, ale cca od 20. jsme to až do červené válcovali. Škoda, že tam místo tyček nespadla nějaká branka. V deseti jsme pak doufali v udržení jednobrankového vítězství. A skoro to vyšlo. Jenže Honza Mejdr nám hodil další dílek do skládačky „Tomáš Wiesner rozhodně nebrání hůř“ a z první branky se radoval Egypťan Yasser. Ten se mi už několikrát jako střídající líbil, docela by mne zajímal jeho příběh, který naznačoval Frťala. Tomu tleskám, udělal z Teplic nepříjemnýho soupeře, kterej se bude těžko překonávat. Těžce mne to nebaví, o fotbale se asi moc mluvit nedá, ale v Teplicích musí účel světit prostředky...Těžce mne nebaví ani David Pavelka v základu. Ale to je asi můj problém, když ho tam Brian dá. Hledal bych jinde. Počítal jsem, že Davida podepisujem jako fajn kluka do kabiny, co přijde max. pohlídat posledních deset minut v nějakým zápase nebo převezme Vašonkovu roli v béčku. No, přijde to spíš dřív než později.

Ostatní zápasy

Sobota byla divná. Trpěl jsem u Liberce s Pardubicema, k tomu Karviná s Jabloncem a góly padaly na Slovácku. Naštěstí jsem ještě před poločasama usnul. Chtěl jsem chválit Frýdka, ale netrefit z půl metru prázdnou bránu, to je na pěst. Naštěstí toho nemusel Liberec litovat, protože Patrák se svou šancí taky naložil špatně. Kdepak, ten kluk se mi vůbec nelíbí.....

Jablonec už bez exkapitána Považance veze bod z Karviné. Nevím, jestli pro ně nakonec Venca Drchal nebude dacanskej dar. Chramosta už je na střídačce....Víc než samotnej zápas mne zajímala tiskovka, doufal jsem, že se zase celej mančaft postaví za Látala, jako jsme viděli v Olomouci asi 14 dní před jeho vyhazovem. Gól na hlavě měl Martin Doležal....Máš tři metry a neumístíš to z malýho vápna. To bych brečel. A tak se po dobrejch výkonech v základu bez branky jako střídající hráč trefil až Akinyemi.

Bolka odjela na Slovácko bez Kušeje. Pulky svou šanci nevyužil, naopak šel zase jednou předčasně pod sprchy. Boleslav přesto otočila a šla si pro tři body. Ty nakonec zahodil Trmal, když si nedal pozor na číhajícího Kalabišku....Vedeš v deseti a v 90.+ tě takhle potopí "opora"? To bych brečel. Mára Kulič to vzal ale sakra statečně. Já si teda na rozdíl od něj nemyslím, že je Trmal v zápasech nějak zazračně drží, ale já si to můžu dovolit říct, protože mi je Trmalovo sebevědomí úplně u zadku. Každopádně Bolce tleskám, další bod a drží mi rumové pozice. A rozhovory s Márou Kuličem jsou zpestřením každého F:inita.

V neděli Plzeň na Olomouc vlítla, byl jsem docela v šoku. Sigma ale úvodní nápor vydržela a pak nádherně udeřila ze standardky. Nepohlídala si ale nastavení prvního poločasu. Hejda 1:1, chvíli na to Bucha 2:1. Na odpověď už se Sigma nezmohla....Plzýňka se nám startuje....

Frajer, co jsme ho vyměnili za Mejdra, otevřel skóre v Hradci, pojišťující branku Zlínu přidal pro změnu frajer, co nám nestačil na béčko. Tu sílu naší akademie nezastaví ani Jožka Weber. Vrba mne nepotěšil Slončíkem na střídačce. Máš v týmu dva fotbalisty a jednoho necháš dřepět? Ach jo.

Šok mi způsobil výsledek z Budějovic. Chápu, že nějaký góly dát můžou, hrajou otevřeně a rychle dopředu. Ale že se Bohemka neprosadí za celej zápas? To by mne ani ve snu....Další pokus s Matyášem Kozákem v základu.....Jsem zvědav, kdy se dočká znova.

Večer jsem čekal hru kočky s myší, ale Slávie nasadila béčko. A Baník zalezl a to málo, co mu Slávie nabídla, nevyužil. Nemůžu si pomoct, ale nechat v takovým zápase sedět brejkovýho Tanka a nasadit Almásiho kvůli standardkám (kromě 0 střel měl Baník i 0 rohů), to mi prostě trenérský neštymuje. Vlastně jo, Pavel Hapal. Takže v Edenu opět všichni spokojení. Doufám, že jim Bořil v základu chvíli vydrží. Sice je tu riziko, že si vzpomene Šilhavý, ale za ten průchoďák v lize to stojí.....


 

CO NÁS ČEKÁ PŘÍŠTÍ TÝDEN?

Sparta – Karviná: Karviná hraje fajn zápasy, ale mají tam dost okýnek. Měli bychom si poradit ať už nastoupíme v jakékoliv sestavě. A už je asi i čas, aby si Vindahl připsal první ligovou nulu. Nemyslím si ale, že se to stane. Karviná má dobrý standardky, které zahráva Budínský. Ty nám moc nejdou. Kromě Papalelého jsem zvědav i na Mikuše. Má už na svém kontě dvě branky a několikrát se přimotal k nebezbečným věcem. Z naší strany bych byl rád za chvilku pro Schánělce, ale pochopím, když si Brian bude chtít v tempu udržet přednostně hráče, s kterýma počítá do odvety s Dinamem. Jasná jedna, oba dají gól....Budou padat góláky!

Ostatní zápasy

V sobotu si určitě pustím Pardubice-Slovácko. Jsem zvědavej, jestli domácí nadšení dostane přes držku od zkušených pardálů....Nepřeju si to, ale asi to nakonec čekám. Jsem zvědavej i na Teplice ve Zlíně. Někdo tu slávu zarazit musí. Snad to budou Vrbovi chlapci. Ale Pavle, neser mne, Slončíka fakt nechci vidět na střídačce! Večer čekám v Ostravě bžundu. Baníkovci do nás horem dolem perou jak se zvedaj. Ale hovno. Hapal s tím stále míchá a čuju tady velký překvapení. Od Budějovic už jsem ho čekal v Hradci, mohu se vůbec splést dvakrát za sebou? Těžko....V neděli už bude Hapal bez práce a Baník se bude moct konečně zvednout. V neděli čekám restart Bohemky. Sláva z Evropy už musí bejt z hlavy pryč, poslední výsledky naopak musej být velkým vykřičníkem. Dostat v týhle fázi Webera je dárek. Lehký to naopak určitě nebude mít Slávie v Jablonci. Teda myslím. Látal to tam drezuruje do tvrda, mohli by se Slávií vydržet běhat docela dlouho. A pak to bude o fotbalistech. Pokud bude muset Jindra šetřit před odvetou a zkusí podobný harakiri jako doma s Baníkem, bude to velká prča. Samozřejmě se může stát, že tam Slávie vyhraje s prstem v prdeli podobně jako my, ale nevsadil bych na to. Poslední odpolední zápas bude hnus. Ale věřím Olomouci. Liberci chybí konzistentnost.