Jdi na obsah Jdi na menu

Co fotbalový týden dal a co bude dál ...

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima, na fotbalové dění 
 
tit_co-tyden-dal_200.jpg
 
Reprenuda? Repreprdel!!! Cesta na EURO je otevřená, nechte si své pseudoexpertizy. Jedu, já jedu!

Albánie – ČR: s otevřenou hubou jsem sledoval taktiku, do které se nehodí Panák. Připravili jsme se na nebezpečné albánské protiútoky a střely z dálky a tak dostáváme v osmé minutě gól po nebezpečném albánském protiútoku a střele z dálky. Gólman Pavlenka si to ještě bude muset vyhodnotit, jestli nemohl něco udělat jinak. Vzpomínám na komentář z prvního zápasu, jak komentátor po inkasované brance říkal, že Pavlenka působil jistě, do týhle první střely. Tady to bylo dost podobné, jen to trvalo o 70 minut míň. Zatímco nominaci kvůli aktuální formě měnit nebudem, základní sestavu ano. Mojmír Chytil v základu, protože byl ve čtvrtek proti Sheriffu muž kola Evropské ligy. Chlapci z Bundesligy, Hložek, či Čvančara na lavici. To se musej v Bundeslize chytat za hlavy, za koho sypou miliony, když tu máme schovaný další klenoty. Jenže Albánie není Faerské ostrovy. A tak Mojmír dělá, co umí nejlíp, dává neuznanej gól. Ale zlepšuje se, chytá druhou žlutou a tím vlastně rozhoduje zápas. U každýho neuznanýho gólu Mojmíra Chytila zažívám nové a nové pocity.

Na jeho obranu to byl teda od sudích zářez jak kráva, jasný rameno a další rána do ksichtu všem vyznavačům úchylnýho VARu. Ještě větší prča je, že by to bez VARu dopadlo stejně, protože to na 50 metrů naprosto zjevně viděl pomezní a hned to hlavnímu signalizoval. No nic, budem v deseti. S Albánií se ale dá hrát a je to jen pár dnů, co Priske Šilhavýmu ukázal, jak se to dá v deseti v klidu odehrát. Jenže Šilhavý s Chytrým jsou jiné kategorie. Uprostřed zálohy nechá dvě defenzivní dřeva, Láďu nechá na stoperu a šíleného Coufala doplňuje na stranu ještě šílenější Provod. Prý jsme to v druhé půli otevřeli, než jsem si ráčil všimnout, měli jsme tam brejk a po šesti minutách druhé půle fíka....Pak už nebylo o čem. Tak jsme tam nacpali Čvančaru s Hložkem, Čvančaru pro jistotu za Kuchtu, protože co kdyby jim to náhodou spolu šlo, že jo? Každopádně dostáváme po dalším brejku třetího, pak čtvrtýho, který vrací VAR. Asi aby si byl kvit s tou červenou. No a jedem domů. Ještě si poslechnem pár bezradnejch rozhovorů, včetně rozhovoru s trenérem, který by teď neřešil, jestli má chuť trénovat reprezentaci. A tak tu po výsměchu všem pseudoexpertům a vyjádření jasné podpory trenéru Šilhavému po slavné remíze v Maďarsku, máme rychlé svolávání Výkonného výboru, který to bude už v pondělí řešit. Tak jo. Od Karla Poborského, ale třeba i jiných expertů se dozvídáme, že musíme vnímat realitu, jsme přece na světě až 37.
 
ČR – Faerské ostrovy: tak jo, rybáři jsou asi 137., tenhle rozdíl v žebříčku by měl být znát. Pavlenka asi ještě řeší, jestli při gólu z dálky neudělal chybu a tak se do brány dostává Mandous. Pro karetní ohrožení šetříme Coufala, co bychom si taky bez něj v Polsku počali. Proti Faeřanům už jsme dvakrát vyhráli a vždy hráli na 4 beky. Tak podržíme ve čtvrtek šíleného Juráska, vedle Krejdy vrátíme Holeše a na pravou stranu dáme frajera, co je mu liga malá. Naštěstí tohle je Evropa, tady nehrozí, že by deset frajerů zalezlo do vlastního vápna. Navíc čtyřka Jurásek, Mandous, Holeš, Douděra toho spolu na lavici či marodce strávila v loňské sezony tolik, že by proti nám muselo být celý peklo, aby to nebylo znát. Pro jistotu to přijistíme dvojicí defenzivních dřev. Kapitán to tak má rád. Ti čtyři chudáci vepředu si nějak poraděj. V první půli to tak vypadá. Hrajem fakt dobře, jenže pálíme šance, trefujem konstrukce. A nic...Čas plyne. Trenér to vylepšuje, když mění dřevo za dřevo (byť Jurásek dřevo není, tyhle dva zápasy tak ale působil), asi si Šilhavý pamatuje, jak to Provod oživil v Albánii. Jakože vůbec. Možnost využití spolupráce Kuchta-Čvančara padá, ani hovno, střídáme kus za kus. Naši se trápěj, ale naštěstí získavaj penaltu. K té se sápe trojúhelníková hlava a mne jímá hrůza....Souček naštěstí proměňuje a i díky perfektním střídáním jako inženýr za Černýho, Masopust za Douděru a v 91.´Brabec za Lingra, to i přes drobný problém dobráníme. Z hráčů je cejtit radost a úleva....Z trenéra ne. Jenže má smlouvu, tak musí připravovat tým....To dá rozum.
 
A protože máme kliku z prdele, Moldavsko boduje v Polsku a my máme před koncem kvalifikace jistotu, že nám k přímému postupu na EURO stačí v posledním zápase porazit Moldavsko....Tohle slíbit Jarda po losu, tak už mu na svazu prodlužujou smlouvu.
 
Vedení Fačru je BČ: je jen jedna věc v našem fotbale horší, než sledování reprezentačního áčka....A jednadvacítky. A sice sledovat počínání našeho vedení. Důvěra v trenéra, který už dva roky přesluhuje. Povyšování nad kritikou po každém miniúspěchu, třeba remíze v zápase, kde o nic nejde. Vyslovování důvěry, aby se to po zápase řešilo....Los poháru, kterej musí proběhnout dvakrát. Čekání na tiskovku, kterou nestihnou a odložej. Vsadím levou kouli, že ještě v půl druhý nevěděli. Pak si tam frajer sedne jak vašnosta, oznámí, že nebyl čas něco měnit a že zavrhli hrůzonápady jako Suchopárek či trenér zrovna vázaný někde jinde a na otázky pak odpovídá úplně mimo téma. Nemůžu si pomoct, mít jen trošku kvalitní novináře, trenérskej štáb by už radši zůstal v Albánii (myslím, že to Šilhavý i vážně zvažoval) a vedení svazu by novináři rozcupovali tak, že by si to za rámeček nedali. Jenže jako nemáme víc kvalitních hráčů, tak nemáme víc kvalitních trenérů, tak nemáme víc kvalitních novinářů.
 
Jaroslav Šilhavý: víc než jsem chtěl, jsem se tomu věnoval už v minulém Týdeníku. Teď bych mu k výčtu 100+1 důvodů proč by měl už konečně jít do prdele, přičetl nesmyslnou nominaci Vitíka, která klidně v konečném důsledku může stát Lvíčata postup na EURO na Slovensku. Veme frajera ve formě, tahouna 21 a posadí ho vedle Stronatiho, asi aby se učil. Určí taktiku, do který se nehodí nejen Panák, ale vlastně nikdo. Vytáhne muže kola....Má tam tak 7 frajerů z velkých lig. Na dvou to staví až po kokot, nesmyslně a přehnaně. S jedním se rozhádá tak, že ho nenominuje a další zesměšní lavičkou na úkor muže kola. Že prej forma, kvůli který nenominuje. A všechno podtrhne naprosto zoufalou prezentací po obou zápasech. Ke cti mu připisuju, že souhlasil s úpravou smlouvy. Za měsíc může být všechno jinak, třeba přejedem Moldávii (151. tým žebříčku) dokonce 2:0 a bude všechno pohárový. A pak bude trnout, jestli mu to ti blázni ze svazu nechaj. V tomhle můžeš být, Jardo, v klidu, nechaj, protože po výhře by byla jakákoliv výměna nešťastná, říkal Hyský a v televizi by přeci nenechali mluvit kdejakého vola....
 
Hráči: jen pár jmen, že si hráče Slávie kromě Holeše pletu, protože mi to přijde jedno běhavý dřevo vedle druhýho, je asi můj problém. Slůvko musím zmínit i o našich. Kuchtič navázal na nemastnější výkony, otázka je, co v tomhle spolku nemehel mohl udělat líp. Aspoň se nenechal vyloučit. Láďa si v Albánii taky zrovna neodved top výkon....Jenže všichni krom Šilhavého už si všimli, že od rozehrávky jsou ve Spartě třeba Vitík nebo Panák...
 
K našim hvězdám z Premier League. Já prostě nepochopím, jak může na světě existovat soutěž, kde má Coufal čtyři asistence za sebou. Tam se to musí hrát s mantinelama, nebo, ty vole, nevím. Naštěstí ho Franco s Faerama šetřil, teď počítám, že ho bude šetřit v Polsku a když bůh dá, tak by se třeba případnej trest mohl přenášet i na mistrovství a to bych ho teda, být Šilhavým, pošetřil i před EUREM.... Souček....Toho se musím možná překvapivě zastat. On prostě nebude špílmachr a hvězda žádného mužstva. Může být velmi platný článek, jenže musí mít svoje pokyny a těch se držet jak hovno košile. Jeho bojovnost a touha je nezpochybnitelná, že nevidí, že tím napáchá víc škody než užitku, už je druhá věc. Ale on to vidět nemusí, tohle je čistě záležitost trenéra a jeho systému.
 
U21: Psychopárek si šel pro šest bodů, má dva. A to se ještě před druhou plichtou málem stal trenérem áčka. Páteční zápas s Walesem nevypadal špatně, tedy v prvním poločase, žel víc jak branku mladšího koně Juráška jsme z toho nevytěžili....Druhá půle byla teda divná, soupeř tam několikrát hrozil a musel to zachraňovat Horníček. Aby v závěru nastavení nastavení míč vyrazil jen na kraj vápna a Ashford mu to vrátil do brány. Suchopárek se zmohl jen na zmatenou gestikulaci jak se hrálo dlouho a neváhal pak potopit i svou jedničku. Naprostý zoufalce u tý repre máme. Jen podotknu, že Horníček mu tam minimálně dvakrát zachránil prdel po únicích Becka (ten kluk byl fakt super dopředu!!!) a že vyrážet začal v okamžiku, kdy mu tam frajeři stopeři dvakrát způsobili víc škody než užitku...A Vitík na to koukal v bedně, jestli se teda zrovna nepřipravoval na sezení proti Faerům nebo se nerozebíralo jeho sezení v Albánii. Chápu systém padajícího hovna, tohle jde za Šilhavým.
 
Další zajímavý postřeh přinesl trenér po plichtě s Dánskem. Úspěšnou sabotáž reprezentace svěřenců nejmenovaného klubu dovršil Jurásek, když si ve vápně po pádu v domnění, že bude penalta, neodpustil hrábnout na balon rukou. Prý je z ligy zvyklej, že se mu to píská...To je docela změna postoje od psychoušových výlevů jak se nadržuje Spartě...Jo, je to let...Bod s Dánskem vzhledem k tý červený a absenci Karabce asi musíme brát. Ačkoliv komentátory opěvovanou kvalitu jsem v týmu Dánska moc neviděl. Těch pár povedených, nedotažených akcí proti deseti bylo za mne málo. Není to tak dlouho, co prohráli doma se Slovenskem jen pár dnů potom, co si Slováci nekopli u nás....Každopádně tu máme další pěkně na hovno rozjetou kvalifikaci, což by v kombinaci s prokoučovaným EUREm, kdy šetřil frajery v posledním zápase ve skupině, aby měli síly na cestu domů, vedlo k otázce, kdo na jeho místo. U21 už do konce roku nehraje soutěžní zápas, čas by tu tedy byl. Jenže my víc přemejšlíme, že to pometlo půjde k áčku, než že by se někdo tou jeho šíleností začal seriozně zabývat. A tak pojedem místo za roh na EURO na Slovensko do prdele.
 
U19: kdyby někdo na svazu hledal úspěšnýho trenéra, tak U19 vyhrála svou kvalifikační skupinu 1. fáze. Jo, 4:0 San Marino, 1:0 Finsko a 1:1 Rumunsko asi není nic, z čeho by člověk sedl na prdel. Ale počítá se.
 
Sparta: ve Spartě nám skončil Vašonek….Já chápu, že ho spousta lidí žere, chodil na turnaje, k fanouškům si vždy uměl najít cestu...Ale pořád je to frajer, co se v nejlepších letech začal soustředit na navrhování kabelek a předávání zkušeností mladým....Dvakrát nebo třikrát nesmyslně prodlouženej. A když se po letech mentorování začne učit jazyk a studovat licenci (myslím, že jsem to někde zachytil), tak stačí, aby se nepohodl v realizáku a máme další pijavici pryč. Že to trvalo.....Zajímavý je, že v oficiálním vyjádření klubu není ani zmínka náznaku poděkování za jeho účinkování ve Spartě. Přišel 8. ledna 2013, čtyři měsíce strávil na hostování v Liberci. Takže tu přes deset let odsloužil, těžký hádat, na jaký straně bylo PR oddělení. Vašone, díky a hodně štěstí, ale jinde!
 
CO NÁS ČEKÁ V PŘÍŠŤÍM KOLE? 
 
Konečně pořádný fotbale, liga je liga a v sobotu startujem. Nebudu vůbec spekulovat, proč 2 ze 3 pohárových zástupců hrajou v sobotu a jen jeden až v neděli. Beru, že oba hrajou venku a že kdybychom hráli v sobotu, tak bychom zase mohli brečet, že je to moc brzo….
 
Sparta – České Budějovice: tak dlouho jsme si chrochtali, jak se nám vyhýbaj zranění….Šulo bude s velkým otazníkem, čekám, že ho budem šetřit na Jezdce. Olatunjiho nám i přes jasný vyjádření o nesmyslnosti červené karty komise potrestala. Vím, že toho má svaz hodně a že na to určitě není čas, ale možná by stálo za zamyšlení, proč nám tu idioti po odpuštěných červených faulech vesele hrajou a hodní kluci po nesmyslných červených stojej. Ale koho by to trápilo, máme mistry světa v beachvolejbalu!!! Podivné ticho je kolem Birmančeviče, Karova absence v lvíčatech asi taky nevěstí nic dobrýho. Kurva ten kluk není dva měsíce v kuse zdravej. Preclík i Qazim už v týdnu reprezentovali, tak by to aspoň tady mohlo být ok. Čekám od Briana nějakej nápad, překvap mne. Podroužek říkal, že Budějovice jsou nastavený, že jedou každej zápas vyhrát. Tak na to se těším. Jsem zvědavej, jak si naše obrana poradí s Allim, o Ondráška nemám strach.....Čekám Peška a pro Budějovice peška. 4:0, tři góláky do půle!
 
Ostatní zápasy: v sobotu odpoledne si člověk vybere. Určitě začnu v Liberci, kam jede Plzeň. Ta si přes reprepauzu pěkně odpočala a jejich hráči ve formě si během reprepauzy váleli šunky v lázních. V Mariánských. Kozel za mne pokračuje ve hře o život, jsem zvědav, jestli se do toho hráči opřou jako proti nám a Slávii. Docela bych jim v tom věřil, ale myslím, že kvalita Plzně bude stačit. Dvojka, možná oba dají gól? Co dám na monitor, ještě nevím. Láká mne jak Sigma v Pardubicích, tak Hradec v Karviný. Oba zápasy by mohly stát za to. Jistější si jsem v Pardubicích, oba týmy chtějí hrát fotbal v každém zápase. Ale nevím, jak se Sigmě vyčistila marodka, Jílek tam prostě nemá 15 frajerů na točení, každý kus základní jedenáctky chybí. Pardubice potřebujou dávat šance, těším se na Kryštofa. Jo, asi začnu tam. V Karviný to podle mého začne po první brance, do tý doby to asi bude opatrnější. Věřím Hradci, ale je fakt, že tohle jsou zápasy, který musí Karviná zvládat, pokud chce hrát o záchranu. Zlín s Bolkou nechám nějak proplynout. Věřím kvalitě Boleslavi, ale bude muset Kulda bejt odvážnější i ve venkovních zápasech. Jinak z toho může Zlín udělat opět bramboračku. Večer hraje Slávie se Slováckem. Dva skororeprezentační kouči s kšiltovkou. Slávie nebude mít problém, Slovácko je v Praze vždycky trapný. Vsadil bych, že Chytil dá gól a veme mu ho VAR.
 
V neděli ke Spartě Teplice s Baníkem asi jó. Na Baník by snaha Teplic mohla stačit. Večerní šlágr Jablonec - Bohemians určitě vynechám, rugby mi bude stačit v pátek a v sobotu, pokud do toho neskočí mistrovství ve skoku na trampolíně mužů. A v neděli večer už se hraje fotbal rukama!
 
Naše Béčko hraje v sobotu v Líšni....Béčko áčka tam už vyhrálo, kluci, jste na řadě. Menší kvalitu byste měli nahradit větší sehraností, výbušností a touhou. Může to stačit? Uvidíme...Teda ti, co si to pustěj, já to v souběhu ligových zápasů a bundesligy fakt nedám.
 
Tak jo, zpátky na kolotoč. V neděli předehra a pak už to zase pofrčí!!
 
(majk)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář