Jdi na obsah Jdi na menu

2. Liga bláznů, předstartovní preview

Výhledy, teorie, odhad a tipy redakčního týmu LB, jak asi dopadne 2. Liga bláznů. Z každé skupiny 2. LIGY BLÁZNŮ po skončení sezony 2023/24 budou postupovat tři týmy do 1. ligy a z každé skupiny budou sestupovat čtyři týmy do 3. ligy.
fantasyfotbal4_250.jpg

Start jarní části F:L je zase o něco blíže, liga začne za 16 dnů, přesně 10 února. Přinášíme další předstartovní fantasy preview, na řadě je 2. Liga bláznů a obě její skupiny. Podíváme se na možnosti týmů bojujících o postup a na týmy které budou mít starosti se záchranou. V závěru preview nechybí redakční tipovačka, kdo koho tipuje na postup a komu kdo prorokuje sestup.


VÝHLEDY A TEORIE o průběhu jarní části

- Do konce ligy zbývá odehrát šestnáct kol, ve kterých se dá vybojovat celkem 48 bodů, tato hodnota a číslo je ale víceméně utopie, nic však není nemožné. 
- Pokud budeme vycházet z dlouhodobých statistik 2. Ligy bláznů při 35. kolovém sytému, tak postup na 99% neutekl nikomu, kdo měl na svém kontě 70 a více bodů. 
 
SKUPINA A:
- Jasný lídr této skupiny je Slezi, který čeká na svůj největších úspěch v Lize bláznů a postup do nejvyšší soutěže. -Tím největším úspěchem bylo doposud 1. místo v 3B lize 2022/23. Nyní má náskok 7 bodů před Ahoj, který je také letošním druholigovým nováčkem, ale i zároveň druhým velkým kandidátem. Ahoj má jen jednozápasový tříbodový polštář před týmem Tomket21, má ale suverénně nejlepší fantasy skóre. Za třemi nejlepšími týmy v tabulce nelze opomenout další velké kandidáty postupu, ambiciózní týmy Bossicek (mistr LB 2017/18) a FC Kangaroos. Tím ale počet kandidátů nekončí, v pořadí jsou další „vlčáci“.
- Velké starosti se záchranou bude mít ZavesACS, ještě nedávný účastník 1. LB určitě nebude chtít zažít další sestup. Mezi další nejvíce ohrožené týmy patří KOMETA BRNO, MattyACS, Rovinky.
- Rozlosování duelů jarní části skupiny A naleznete v našich google tabulkách >> ZDE
lb2a_19-t_w.jpg

SKUPINA B:
- Má šestici velkých kandidátů. Do nejvyšší soutěže bude chtít poprvé nakouknout nejen Prochy ale i Ykk44, Maverick65, Teplicky, ACSPep a GeorgeACS. První čtyři mají mají přes 40 bodů a drobný náskok oproti posledně dvěma jmenovaným. Osudím postupu budou určitě míchat i další tři v pořadí Jirka08, Pirates ACS a Atmen.
- Sestupové karty jsou rozdané pro pětici kandidátů Mama 11, Donmane17, Kazin11, Honey a Sára1893. Černý Petr však může zůstat v rukou klidně i někomu jinému …
- Rozlosování duelů jarní části skupiny B naleznete v našich google tabulkách >> ZDE
lb2b_19-t_w.jpg

REDAKČNÍ TIPOVAČKA, kdo postoupí a kdo sestoupí

- Pirates ACS: 
postup A – Ahoj, Slezi, Bossicek, postup B – Maverick65, Prochy, ACSPep
sestup A – Rovinky, MattyACS, Denis z bohnic, ŠK Slovan, sestup B – Mama 11, Kazin11, Donmane17, Honey
 
- OCHD:
- postup A – Ahoj, Slezi, FC Frýdek-Místek, postup B – ykk44, Prochy, ŽelvazBlavy
- sestup A – Rovinky, MattyACS, Marrvi, ŠK Slovan, sestup B – Mama 11, Foriocalcio, Donmane17, Sára1893.
 
- Majk/Rakitič: 
- postup A – Slezi, Ahoj, Bossicek, postup B – Maverick65, ACSPep, ykk44
- sestup A – Rovinky, MattyACS, Denis z Bohnic, 88dannyacs,, sestup B – Mama 11, Donmane17, Sára1893, Foriocalcio
 
- FC Zorzz: 
- postup A – Ahoj, Bosicek, Frydek, postup B – Maverick, ACSPep, GeorgeACS
- sestup A – Rovinky, MatyACS, Denis z Bohnic, 88dannyacs, sestup B – Mama 11, Donmane17, Sára1893, Honey
 

Aby, jste se vy čtenáři, necítili o něco ochuzeni, tak i vy můžete přidat a psát komentáře a své tipy níže v diskuzi pod článkem, kdo bude mistrem a kdo sestoupí. Zatím se diskutuje spíše na facebooku, tak se to snad rozjede i zde na webu.

PS: v dalších dnech než začne F:L, budou přidána preview i z ostatních soutěží. 

(pirates)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bossicek - Jaro

25. 1. 2024 15:31

Snad na mně nepadne tíha odpovědnosti a to jaro ustojím a postoupím :D díky za podporu, kluci ;)

Pirates - Re: Jaro

25. 1. 2024 21:47

Kámo, tipoval jsem tě jako černého koně, tak mne nezklamej.