Jdi na obsah Jdi na menu

1. Liga bláznů po 21. kole F:L

V nejvyšší soutěži Ligy bláznů se hraje o titul mistra, hraje se též o setrvání v soutěži. Po ukončení sezony 2023/24 bude pět týmů sestupovat do 2. ligy. 

tit_1.lb.jpg

DUELY a STATISTIKA zápasů tohoto kola:

Ve 21. kole se hrála jedna dohrávka z podzimu a tak drtivá většina zápasů přesáhla v součtu 100 fantasy bodů. 
- Herní průměr 1. ligy činil 57 FB/tým, nejvíce FB zaznamenal ACSPraha17.
- Urodila se již 22. remíza letošní sezóny, tentokráte v duelu Aliens : SK Evaldo Heřmaň.
- Nejkvalitnější zápas kola přinesl jednoho z lídrů na postup týmů ACSPraha17 s GeorgeBest, který měl součet 147 FB.
- Šťastné tři body do tabulky, za výkon nižší než byl průměr kola, vybojoval KubajsACS, Spermosonik.
Rozlosování duelů příštího kola naleznete v google tabulce 1. LB >> ZDE
lb-1-21-v.jpg

TABULKA a vývoj soutěže:

Minulé kolo se psalo o týmu Vendol, který se dotáhl do skupiny nejvážnějších kandidátů, bojujících o titul, kteří měli mezi sebou čtyřbodový rozdíl. Nyní se rozdíl největších lídrů zmenšil na tři body a zúžil se počet zainteresovaných. Všechno na svědomí Vendol, který se postaral o největší senzaci kola, když porazil vedoucí tým tabulky FMCITY. 

- Novým týmem v čele tabulky nejvyšší soutěže je FC Zorzz, jenž si hravě poradil s JanValec 1805, který byl patnáctý v tabulce. K postupu na vedoucí pozici mu pomohlo klopýtnutí FMCITY, který propadl na čtvrté místo.

- ACSPraha17 zvítězil v nervy drásajícím dulelu  72:70 a posunul se s 43 body na druhé místo. Stejně bodů v tabulce má i třetí KubajsACS, který neměl svůj den, přesto tři důležité body vybojoval v zápase nevalné úrovně s výsledkem 46:36. 

- Shodný počet 42 bodů má pátý Spermosonik a šestý Vendol, kteří uzavírají „žhavou“ kandidátku týmů bojujících o titul.

- Na dno tabulky se potopil Rowdies. Bodově naprázdno vyšli i StanleySK, Wojtylla, GeorgeBest a bodové nůžky sestupu se tak rozevřeli o další bodík.

lb-1-21-t.jpg

FANTASY BODY KOLA: 

Nejvíce FB v tomto kole vybojoval ACSPraha17, koučovaný Jirkou Kobližkou. Druhý a třetí nejlépe bodující byli Vedol (kouč Miloš Vandas) a GeorgeBest (kouč Jiří Prokopec).

lb-1-21-h.jpg

ŽEBŘÍČEK koučů 1. ligy: 

Jiří Koblížka (ACSPraha17) vede žebříček koučů 1. Ligy již s náskokem 45 bodů před Petrem Neradem (Nerry94 ). Na třetí místo se vydrápal Jirka Drha (FC Zorzz), který ztrácí dalších 5 bodů.
 
tit_koucu_cela3.jpg
 
Nejlepší z 1. Ligy bláznů Jirka Kobližka, je s 1173 body na 4. místě v žebříčku fantasysport.cz, kde je v ČR evidováno 22 575 hráčů fantasy.

ARCHIV letošní sezóny 1. LIGY BLÁZNŮ

Duely a tabulky jednotlivě ze všech kol letošní sezóny najdete v hlavním menu FORTUNA LIGA 2023/24, nebo na odkazu >> ZDE.
 
(pirates)