Jdi na obsah Jdi na menu

1. Liga bláznů, předstartovní preview

Výhledy, teorie, odhad a tipy redakčního týmu LB, jak asi dopadne 1. Liga bláznů. V nejvyšší soutěži Ligy bláznů se hraje o titul mistra, hraje se též o setrvání v soutěži. Po ukončení sezony 2023/24 bude pět týmů sestupovat do 2. ligy. 
fantasyfotbal4_250.jpg

Naplno se již rozeběhly přestupy, probíhají čilá jednání o hostování. Start jarní části F:L je ale ještě daleko, liga začne až za necelé 4 týdny, přesně 10 února. O slovo se hlásí předstartovní "fantasy preview", které začneme první ligou. Vše je okořeněno tipovačkou našeho redakčního týmu, kdo se asi stane mistrem Ligy bláznů a kdo zahučí do druhé ligy.


VÝHLEDY A TEORIE o průběhu jarní části

- Do konce ligy zbývá odehrát šestnáct kol, ve kterých se dá vybojovat celkem 48 bodů, tato hodnota a teoretické číslo je ale víceméně utopie, nic však není nemožné ...

- Pokud budeme vycházet z dlouhodobých statistik Ligy bláznů při 35. kolovém sytému, tak nám přinese z konečných tabulek průměr cca 77 bodů pro zisk titulu. 
 
- Dle těchto údajů vyplívá, že na zisk titulu si může teoreticky brousit zuby i třináctý v pořadí, tým Aliens. Nebudeme si mazat med kolem huby, nejlepší vyhlídky mají týmy FMCITY, SKSBENE a FC Zorzz. Mezi trojicí nejlepších je jen jednobodový rozdíl a všichni mají minimálně dvoubodový náskok před šesticí dalších kandidátů.
- V druhé vlně kandidátů je mezi „messerschmitty“ pouze jednobodový rozdíl a jen díky skóre je v čele ACSPraha17. Následují KubajsACS, Rakitic, Spermosonik, FCKralupy13 a Vendol. O další dva body méně za touto skupinou mají týmy Sifo a Hirsch, další dva body ztrácí Nerry94. Za posledním ve výčtu kandidátů je s dvoubodovou ztrátou závěrečný kandidát Aliens, zmiňovaný v úvodu článku.
 
- Dle teoretické možnosti zisku až 48 bodů lze říci, že jistotu setrvání v soutěži nemá jistou nikdo od čtrnáctého místa v tabulce. Řeč a statistika čísel je ale daná, dost teorií a konspirací. Starosti se záchranou padnou až na týmy od dvacátého třetího místa. Nejvíce v ohrožení jsou týmy StanleySK, RowdiesACS a téměř v beznadějné situaci je Vohajs.
 
- Rozlosování duelů jarní části naleznete v google tabulce >> ZDE.
 
lb-1-19-tb.jpg

REDAKČNÍ TIPOVAČKA kdo vyhraje titul a kdo sestoupí

- Pirates ACS: titul - ACSPraha17, sestup – Vohajs, RowdiesACS, GeorgeBest, StanleySK, Wojtylla
 
- OCHD: titul - Sifo, sestup – Vohajs, RowdiesACS, Tehelnepole022, GeorgeBest, Wojtylla
 
- Majk/Rakitič: titul - Rakitic, sestup - Vohajs, RowdiesACS, GeorgeBest, Wojtylla, Marty 66
 
- FC Zorzz - Titul: ACS Praha17, sestup: Vohajs, RowdiesACS, Marty66, Wojtyla, Fajka

Aby, jste se vy čtenáři, necítili o něco ochuzeni, tak i vy můžete přidat a psát komentáře a své tipy níže v diskuzi pod článkem, kdo bude mistrem a kdo sestoupí.

PS: postupně v dalších dnech než začne F:L, budou přidána preview i z ostatních soutěží. 

(pirates)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář