Jdi na obsah Jdi na menu

Premier League 2021/22

Čtvrtý ročník anglické LIGY BLÁZNŮ proběhl v sezóně 2021/22. V této sezóně byly nastaveny nejen dvě samostatné výkonnostní soutěže jako loni, ale pro nové zájemce byla Liga bláznů rozšířena o třetí ligu. Celkem se této sezóny účastnilo 87 týmů.

titulka-web.jpg


Loňský král je mrtev, ať žije nový král, ZavesACS. Letošní sezóna FPL Ligy bláznů byla celkově již čtvrtou v Premier League, máme ale teprve třetího vítěze. První dvě sezóny vyhrál StanleySK, třetí sezonu FCVP.

1. LIGA BLÁZNŮ: stejné drama jako v posledním kole Premier League sváděl na dálku Manchester City s Liverpoolem, předvedli v boji o titul šampiona Ligy bláznů naši favorité soutěže. Nakonec s tříbodovým náskokem vybojoval první titul mistra v Lize bláznů tým ZavesACS pod vedením kouče Petra Závěšického. Druhý se umístil prvoligový nováček JANKY73, koučovaný Václavem Jankovským. Třetí v pořadí se umístil tým FMCITY koučovaný Lukášem Slzauerem.

O záchranu v první lize bojovali o jedno místo v posledním kole tři týmy. Zaváhání týmu HEVY ale nevyužil ROZI ani JEDEME. Sestupují tak do druhé ligy s týmy PERDYS, CHELIOS a BCLUB7. Sestupující BCLUB7 (loni 4. místo) a JEDEME (loni 22. místo) hráli nejvyšší soutěž od jejího vzniku, sestupují poprvé. 

tabulka-1-liga.jpg


2. LIGA BLÁZNŮ: o šestici postupujících ze 2. ligy bylo rozhodnuto již několik kol před koncem. Po roční pauze se jako vítěz druhé ligy vrací do nejvyšší soutěže KubajsACS. Druhým postupujícím (loni první nepostupující) je Rosi25k, který konečně zažije premiérový start a souboje v 1. lize. Také třetí DEFENDER, čtvrtý BuffaloBill, pátý RAKITIC i šestý GeorgeBest budou hrát nejvyšší soutěž historicky poprvé.

Sestup se letos nevyhnul jednomu ze zakládajících týmů Premier League 2018/19, týmu KACHNA79. Novou sezónu 2022/23 bude hrát až ve třetí lize. Do trojky jej doprovodí BEJK84, kterému loni utekl postup do nejvyšší soutěže. S výše dvěma zmiňovanými budou přeřazeni do nižší soutěže týmy Michals93, Batsud, Tynec, Lukynfidel. 

23-tabulka-2-liga.jpg


3. LIGA BLÁZNŮ: letos dohrálo plnohodnotně třetí ligu 22 týmů a osm dalších účastníků bylo doplněno až v jarní části. Nebojovalo se o tradičních šest postupových míst, ale dokonce o sedm. Postup měli jistý týmy Pjulek, Sweed, Teplicky, icecube58, WOJTYLLA a Kubikula1893 a tím sedmým se stal až v posledním kole Juryl.

tabulka-3-liga.jpg


Nejlepším koučem sezóny s průměrem 57,9 bodu/kolo se stal Lukáš Slzauer. Druhé místo mezi kouči vybojoval s průměrem 57,2 b/kolo Jarda Mudra. Třetím nejlepším koučem se stal Jakub Můčka.

zebricek-koucu-1cast.jpg


KONEČNÉ TABULKY všech soutěží z Premier League a kompletní ŽEBŘÍČEK koučů, naleznete v galerii s plným rozlišením obrázků, v úložišti sezóny 2022/23 na rajce.idnes.cz >> zde.


ARCHIV ostatních ročníků FPL:

2018/19 >> zde

2019/20 >> zde

2020/21 >> zde

2022/23 >> zde 

(pirates)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář