Jdi na obsah Jdi na menu

Fortuna liga 2021/22

9. ročník LIGY BLÁZNŮ, sezóna 2021/22: se hrál již jako pátý ročník na SAZKA FANTASY. Byla to nejtěžší sezóna ze všech již odehraných, s kvantitou účastníků přišla i hráčská kvalita. V žebříčku se objevilo celkem 233 hráčů, kteří byli rozprostřeni do pěti výkonnostních stupňů v devíti ligových soutěžích. V konečných tabulkách se objevuje 179 týmů. Z důvodu zkvalitnění soutěží byla již před startem sezóny naplánována reorganizace s novým uspořádáním jednotlivých lig pro sezonu 2022/23.
1-titulka2021b.jpg

Nejvyšší fotbalová Fortuna liga se vrátila k tradičním šestnácti účastníkům a v této sezóně se hraje opět systém se základní částí a následnou nadstavbovou. Fortuna liga měla celkem 35 soutěžních kol. Historicky šestý mistrovský titul vybojovala Viktoria Plzeň. 


ČESKÁ FANTASY sezóna 2021/22

- Šestým mistrem Ligy bláznů se stal tým SPERMOSONIK pod taktovkou kouče Mariána Wettera. Na druhém místě se umístil tým ZORZZ s koučem Jiřím Drhou, bronzová pozice náleží týmu FCMA.

5-tabulka-1-liga.jpg

 

TABULKY A REKAPITULACE jednotlivých soutěží:

2-konecne-tabulky-2021-22.jpg

KONEČNÉ TABULKY se všemi detaily ze všech soutěží Ligy bláznů naleznete >> ZDE

- 1. LIGA BLÁZNŮ: prvního titulu Mistr Ligy bláznů se dočkal tým SPERMOSONIK, který loni při shodě bodů přišel o prvenství jen díky zradě „fantasy score“. Letos již ale bodově kraloval a zvítězil zcela suverénně s náskokem sedmi bodů před týmem ZORZZ, třetím na bedně byl tým FCMA. Velkým překvapením a letošním oživením nejvyšší soutěže bylo umístění pátého FCVP, který jako nováček loni postoupil na „Divokou kartu“ za umístění v žebříčku LB až ze 4. ligy. Naopak trochu zklamaný musel být tým ACSPraha17, který měl nejvyšší průměr z celé Ligy bláznů, ale skončil až na pátém místě.
- Z prvoligových nováčků letošní sezóny se mimo zmiňovaného týmu FCVP zabydleli v nejvyšší soutěži ještě FMCITY, Koblizka007, StanleySK i OCHD. 
- Zpět do druhé ligy se vrací Okurka a poprvé po pěti letech opouští soutěž Mistr z roku 2019/20 FCKralupy13. Poprvé z první ligy padá i štika předchozích ročníků tým ZavesACS. Opakující se starosti se záchranou, letos již nezvládly týmy PISTOLNÍK a ROVINKY.
- Letošní sezónu 1. Ligy bláznů dokončilo všech 30 účastníků, průměr skupiny byl 49,9. Přestože některé týmy na tento průměr nedosáhly, dokázaly se v soutěži zachránit.
Tým FCVP byl se svým koučem celkem 12x ve výběru TOP 10.
 
- 2. LIGA BLÁZNŮ: do posledního kola bojovalo o postup devět týmů. Do cíle druhé ligy dorazil v čele VOHAJS, který jako nováček 4. ligy sezony 2019/20, poté postupoval každým rokem o soutěž výše. Postup do 1. ligy a stejný osud jako přes kopírák, má za sebou DEFENDER. Uvidíme, jak se jim bude oběma dařit v nejvyšší soutěži. Po roční pauze se vrací do první ligy tým HEVY, mistr Ligy bláznů z roku 2018/19. Z čtvrtého místa postupuje RAKITIC, který o návrat bojoval dlouhé tři roky, z pátého místa postupuje ještě RowdiesACS, který se do nejvyšší soutěže probojoval poprvé.
- V průběhu sezóny bylo vyřazeno z druhé ligy pět účastníků a tak do třetí ligy sestupoval pouze jediný tým, JEDEME.
- Celkem 21 týmů z druhé ligy se objevilo v sestavě kola a tabulce TOP 10, tým Sokol2 celkem 9x.
- Průměr skupiny byl 45,3.
- Nejvyšší průměr v sezóně měly týmy DEFENDER, MSKT007, VOHAJS a RowdiesACS, všichni čtyři si vybojovali účast v Superlize 2022/23.
 
- 3. LIGA BLÁZNŮ: byla nečitelná skupina, kam propadali účastníci z 2. ligy a postoupili sem nejen nejlepší ze 4. ligy, třetí ligu doplnili též někteří „vlčáci“ z 5. ligy na "divokou kartu". Zajímavé bylo, že třetí liga měla vyšší průměrovou úroveň než liga druhá.
- Postup do druhé ligy si vybojovalo nejen pět nejlepších FRYDEK, HIRSCH, KOHINHO10, SOKOL2 a SIFO, ale i ostatní účastníci této ligy, díky plánované reorganizaci.
- V průběhu sezóny bylo vyřazeno z třetí ligy šest neaktivních účastníků, nikdo nesestupoval.
- Celkem 16 týmů z třetí ligy se objevilo v sestavě TOP 10 kola. KOHINHO10 figuroval ve výběrech celkem 8x.
- Průměr skupiny byl 45,4 bodů/kolo. Nejvyšší průměr v sezóně měl tým FRYDEK ale i dalších sedm v pořadí bylo průměrově nadstandardních.
- Týmy FRYDEK, PIVARNIK, HIRSCH, KOHINHO10, Sokol2, SIFO, MAVERICK65 a ATMEN si vybojovaly právo účasti v Superlize 2022/23.
 
- 4. LIGA BLÁZNŮ: čtvrtá liga se jako jediná mohla rovnat s první ligou, co se týče počtem a aktivitou zúčastněných. Soutěž byla stabilní a v průběhu ročníku byl vyřazen pouze jeden tým.
- Šest nejlepších týmů nepostupovalo do třetí ligy, ale díky výborným průměrům a plánované reorganizaci rovnou až do druhé ligy. Bude zajímavé sledovat, jak si v druhých ligách povedou týmy BuffaloBill, ONDRI77, JANKY73, LOWBUDGET, ONDRAS a HELLMANUNITED.
- Ostatní účastníci čtvrté ligy díky reorganizaci všichni postupují a jsou zařazeni do nově vytvořených třetích lig.
- Celkem 22 týmů se díky svým koučům objevilo v sestavě kola, JANKY73 figuroval ve výběrech celkem 7x.
- Průměr skupiny byl 42,81 bodů/kolo. Nejvyšší průměr v sezóně měl BUFFALOBILL a v třicítce nejlepších loňského ročníky byly ještě LOWBUDGET, ONDRAS a ONDRI77. Všichni si vybojovaly právo účasti v Superlize 2022/23.
 
- 5. LIGA BLÁZNŮ: páté ligy, jako nejnižší soutěže sloužily pro začlenění nováčků do Ligy bláznů. Vyznačují se často nespolehlivostí zúčastněných, ale mají jedno velké plus, vždy se objeví nějaká hvězda, která poté zůstává zářit na nebi LB.
Ti co letos vydrželi hrát do konce soutěže, jsou po reorganizaci přeřazeni do třetích lig. Pro nováčky a vyřazené týmy, co chtějí znova začít, zůstane jediná nejnižší soutěž a to DIVIZE.
- Díky nadstandardním průměrům vystřelila na "divokou kartu" 5A. liga do druhé ligy týmy PepACS a PROCHY, 5B. liga týmy StarejBruna, PAJINHO a 5C. liga týmy TEPLICKY, FANDAB.
- Celkem 47 týmů z pětasedmdesátky účastníků pátých lig se objevilo v sestavě kola, PAJINHO figuroval ve výběrech celkem 6x.
- Průměr pátých lig se pohyboval cca kolem 40 bodů/kolo. Nejvyšší průměr v sezóně měl tým TEPLICKY, který si jako jediný z páté ligy vybojoval právo účasti v Superlize 2022/23.

V třetím ročníku SUPERLIGY vítězí tým FCMA. Druhý skončil tým Spermosonik koučovaný Mariánem Wetterem, třetí se umístil tým Kubajs ACS koučovaný Jakubem Hrádkem.

2021_superliga-kon.tabulka.jpg


ŽEBŘIČEK LIGY BLÁZNŮ sezóna 2021/22 
- V pětatřicetikolovém „dostihu“ zvítězil mezi kouči, těsně s průměrem 55,9 bodů/kolo a 1955 body Jiří Kobližka. Druhým nejlepším koučem s průměrem 55,8 a 1954 body se stal Marián Wetter. S jednobodovou ztrátou na druhého se s průměrem 55,8 a 1954 body třetí umístil Marcel Dužík. 
13-zebricek-koucu-1cast.jpg
 
Kompletní žebříček všech 233 koučů sezóny 2021/2022 naleznete >> ZDE

SETKÁNÍ KOUČŮ Ligy bláznů:

Po skončení sezóny 2021/22 se uskutečnila již šestá „sešlost koučů“ z Ligy bláznů. Potřetí se konala v autocampu Trhovky na Orlické přehradě. Nemohlo chybět tradiční předávání trofejí za umístění, sledování EURO, šipky, karty a ... 

titulka.jpg

Report a velkou fotogalerii z této akce naleznete >> ZDE.

PS: Ligové tabulky, žebříček atd. v plném rozlišení z sezóny 2021/22 >> ZDE

(pirates)

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář